ЖИЛИЩА


Къща над реката
Къща-бижу между небето и земята Къща, през която преминава река

НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ НОВИНИ БЛОГ РЕМОНТИ - ОБЯВИ Абонирайте се за RSS канал

статии - архитектура - архитектурни проекти

Проект на Хотелски комплекс „Самодивско хоро” срешак

Представяме ви проект за реконструкция и преустройство на стара сграда – паметник на културата, в семеен хотел с механа. Поземленият имот, в който е обектът, се намира в с. Орешак и попада в прилежащата територия на Троянския манастир. Ъглов е и е застроен с паянтова жилищна и няколко стопански сгарди. Теренът е с изразен наклон на запад и е своеобразно терасиран. От юг и от запад парцелът граничи с улица, а от изток и от север – с дере.

Проектът предвижда ремонт и пристрояване на част от съществуващите сгради и преустройството им в малък хотел с ресторант. Обемно-пространственият облик на комплекса е вдъхновен от надживелите времето постройки, прераждащи се за нов живот. Максимално е съхранен самобитният дух, витаещ над китното Балканско селце.

Обектът е с Г-образна форма и е ситуиран в средата на имота, разделяйки го на две части – преден и заден двор

Самият хотелски комплекс съдържа приемна-рецепция, ресторант с около 30 места и хотелска част. Зоната за настаняване се състои от 9 индивидуални стаи със самостоятелни санитарни възли и един апартамент. Общият капацитет е около 20 легла. За приятното прекарване на гостите в хотела освен битовата механа и сливовата ракия се предвижда изграждането на атракцион и релакс зона.

Атракционът: Стара, почти съборена воденица ще се преустрои в грънчарска работилница с две точарски колела.

Водното колело ще бъде възстановено, но вместо да върти тежките воденични камъни, силата му ще помага на младите керамични дизайнери – под ръководството на местен майстор, любопитните ще могат да се запознават с тайните на Троянската керамика и да изцапат ръце в битка с непокорната топка глина.

Предният двор е достъпен директно от улицата и в него са организирани главния вход на комплекса, паркинг със 7 места за гости на хотела, озеленени площи и 2 тераси, разположени на различни нива по терена и обслужващи ресторанта. Затревените площи ще бъдат оформени с подходяща растителност и паркови елементи като пейки, лампи, кашпи и парапети, а също ще се монтира и декоративен геран.

Задният двор се намира във вътрешността на комплекса и е предназначен за релакс и единение с природата. Около една централна алея, потънали в зеленина, са поставени скулптурни пластики и кътове за сядане.

В атрактивна композиция са разположени два електроотопляеми каменни шезлонга – за отпускане и почивка. В близост до тях е бълбукащото джакузи, ефектно осветено в променящи се нюанси (показани са два варианта за разполагане на джакузито).

Целият комплекс е издържан в битов стил, подчертавайки характера на местната строителна традиция и събирайки в своеобразен колорит уникални по рода си детайли, вплетени в динамичното ни съвремие.

арх. Марин Попов - 0888 694 119
арх. Гергана Попова - 0888 66 25 88
www.mora-bg.com

 


 

статии - архитектура - архитектурни проекти

 

 

  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 

 

КАМАРА НА АРХИТЕКТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

 

 

 

 

 

© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Reklama