ЖИЛИЩА

 
Цветове в дневната Креслото в дневната
Идеи и съвети за ергенски жилища Домът ми – единствено мой! Какъв цвят да изберем в дневната? Къде ми e креслото?

 

НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ
НОВИНИ
РЕМОНТИ - ОБЯВИ ПРОЕКТИ НА КЪЩИ / РАЗПРЕДЕЛЕНИЯ, ФАСАДИ/

статии - обзавеждане

ИДЕИ ЗА ДНЕВНАТА

Подсказки в час по интериорно вдъхновение

Някога в училище на подсказвачите пишеха единици, но колко ли от вас ще си спомнят за тези славни, забавни и вече позабравени времена?! Добре де, ако част от младата аудитория не знае, така беше! Защо ли ви споделяме всичко това? Ами защото в голяма степен се приемаме като подсказвачи в час по интериорно вдъхновение!

Случвало ли ви се е понякога да се опитвате да си спомните нещо, което някога някъде сте видели и много бихме искали да заимствате в интериора на своето жилище, но имате само усещането за нещо хубаво, ама какво беше...
В тази връзка решихме да подскажем и покажем няколко идеи за дневната – дали те няма да ви припомнят какво е било онова, което паметта не съвсем услужливо е пратила в някое свое тъмно ъгълче?!

Идеи в цвета на страстта

Страстен, жив и завладяващ, червеното се приема като един от най-силните цветове в спектъра и присъствието му в дневната е изключително ефектно, независимо дали става въпрос за боядисване на стените или използването му просто като акцент.

А знаете ли, че експертите в областта на психологията на цветовете твърдят, че червеното повишава мозъчната активност, физическата издръжливост и стимулира добрия апетит?
Ако имате намерение да включите този цвят в интериорното решение на дневната зона, не забравяйте, че червеното има и способността оптически да умалява пространството и затова не бива да се прекалява с него.

Добре е да не бъде доминиращото решение в цветовата концепция, а неговата интензивност би могла да се компенсира чрез комбинация с по-неутрални цветове и изобилие от мека светлина.

Акценти за контраст в спокойните пастелни картини

Много хора обичат универсалното звучене на меките пастелни цветове, гравитиращи в гамата от нюанси на кафявото. Определено бежовото създава спокойствие, но за да се избегне прекалено “равното” усещане, на помощ идват различни акценти – контрастиращ по-тъмен килим, канапе в ярко оранжево - например, пъстро пано на стената и о, да, разбира се, многоцветните декоративни възглавнички.

Очарованието на натуралните материали

В идеите за дневни тук има 2 обединяващи звена – камините и материалите с натурално излъчване като камък, дърво, открит тухлен зид и бетон.
Облицовката с естествен или изкуствен декоративен камък на стената или само на част от нея в къта около камината е много актуална тенденция, свързана с търсене на пряка връзка с естествената природа.

Декоративните греди в интериора на дневната носят уют, присъщ за селския стил, а откритите бетонни стени са елемент от така популярния минимализъм – въпреки оптическата си студенина и липсата на изразителност, бетонът изглеждат стилно, а и подобен избор спестява доста средства за декорация!

ІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

И за да си заслужим напълно единицата за подсказване, ви представяме и 3 идеи за цялостна интериорна концепция на дневни зони.

Дневна зона на първи етаж от къща

Дневното пространство заема цялото първо ниво на къща. Големият обем и високият таван създават предпоставка да се изгради емпоре над къта за отдих. Свободностоящият кухненски остров изпълнява ролята и на бар-плот, край който са поставени високи столчета.

Непосредствено отсреща, под прозореца, е разположена голяма маса за хранене. Успоредно разположени дивани и ниска масичка между тях оформят къта за отдих. Втори кът за почивка е организиран на емпорето точно над него.

Идеи за дневна с вътрешна стълба

Свободностоящият кухненски остров изпълнява ролята и на бар-плот

ІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Ъглово разположена дневна зона

Ъгловата обособеност на тази дневна зона предлага прекрасна панорамна гледка, почти еднакво достъпна от всички функционални кътове. Компактното разположение в максимална близост един до друг на кухненския, къта за хранене и седящия кът създава условие за безпроблемна комуникация на членовете на семейството.

На фона на меката пастелна гама на обзавеждането особена свежест и морско настроение внасят акцентите в синьо – дамаските на столовете за хранене,креслата и възглавничките.

морско настроение внасят акцентите в синьо

ІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Естествените материали като доминиращ елемент в дневната

На чара на естествените материали е заложено при създаването на интериора на това дневно пространство – облицовка от дърво по тавана и колоните, а от декоративни тухли по стените.

Бяло и бежово са цветовете на тапицираните мебели, а наситено зелено е решението за завесите и креслото. Уют и хармония, постигнат чрез натурални материали и цветове.

 

Естествени материали вдневната

 

 

 

 

статии - обзавеждане

  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  МЕБЕЛИ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

Етажерки. Рафтове

Етажерки. Рафтове

Сгъваемо легло - Como

Сгъваемо легло "Como"
80 X 190 см.

Облицовъчен камък

Облицовъчен декоративен камък

Таванни вентилатори

Таванни вентилатори

Декоративни полиуретанови греди

Ръчни душове

Ръчни душове

 


 

 

 

  

© 1994 - 2019 jilishta Products. All rights reserved. Reklama