ЖИЛИЩА
НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ ЗА ГРАДИНАТА

 

за градината            

 

Балконът – достъпната мини-градина

Сценарий за релакс на балкона

Всички обичаме зелените поляни, разкошните цъфнали храсти и тихите кътчета в градината, където необезпокоявани от градската суета, да се отдадем на блажени мигове. За съжаление, желанието да притежаваме собствена градинка е едно, а осъществяването – нещо съвсем друго и не винаги, по ред причини, възможно...

Но почти няма жилище в панелната гора на всеки град, което да няма, макар и мъничък балкон или тераска. И ако вашият не сте го приобщили вече към полезната жилищна площ, прекъсвайки пряката връзка към свободния въздушен поток навън, то спокойно може да го превърнете в перфектното местенце за почивка.

Всъщност, какво е необходимо, за да се чувства добре човек в края на изтощителен ден, особено в разгара на лятото?

Среща с приятели някъде на хладно – климатици има вече почти във всички заведения, но този тип убиване на свободното време е достъпен през всички сезони...

Някъде на открито, в градината на кварталното бистро или в парка, където всеки полъх на вятъра се приема като божи дар?

А защо не в къщи, в собствената миниатюрна балконска градинка?

Там със сигурност не трябва да се притесняваме за бакшиша на намръщения  сервитьор или за съмнителното качество на напитките...

Какво на практика е необходимо?

Естествено, първо наличен балкон. После – да го озелените. Тук вариантите са два – най-бързият е като просто изнесете стайните цветя на балкона.

Вариант втори - превръщате балкона в свежа градинка като отскочите до най-близкия градински център - ако сте нямали време да се справите по-рано и не сте предвидили още напролет да засадите сами цветя в сандъчета или саксии. Само не забравяйте, че цветята се нуждаят не само от възхищение, а и от поливане!

Следващият момент е да прецените дали има достатъчно място на балкона или терасата поне за два стола и масичка – дървени, пластмасови или от ковано желязо, каквото ви се намира под ръка или можете да си позволите да купите.

О, да не забравите да предвидите и слънцезащитен чадър или ако възможно, направо сенник. Все пак, през лятото слънцето залязва късно, а вашата балконска градинка ще ползвате и през уикенда.

И последните елементи на този пъзел, разбира се, са чаша хубава напитка и приятен събеседник (може и виртуален в лицето на лаптопа)!

И така, всичко е налице – в едно такова уютно местенце, сред свежи ароматни цветя, отпуснали се блажено, дори понякога поради липсата на друга алтернатива - само в собствената си компания, пълноценният ви релакс е абсолютно гарантиран.

А тъй като вероятно вашето мини-градинско кътче ще хареса и на  приятелите ви, желателно е да се информирате предварително дали съседите ви са добронамерени и не се дразнят от весели компании...

А най-добре, направо ги поканете! От вас – градинката, от тях – почерпката!

 

 


за градината 

 


 

  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ
     
  Гугъл+ страницата на Жилища Facebook страницата на Жилища

 

Снимки от вашите дворове и градини

 

Градински чадъри
Градински чадъри
Барбекю - цени
Барбекюта
Детски люлки
Детски люлки
Градински столове

Гпадински столове

Тенти. Сенници. Паравани

Тенти. Сенници. Паравани

Градинска техника - бензинова.

Градинска техника.
Бензинови ножици за жив плет. Тримери. Храсторези.

Градински шезлонг

Шезлонг - ложа

Биокамина - стояща

Дървени градински къщи

Градински мебели

Къщички за птици

Градински пейки

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво в градината

Импрегнатори за дърво

Декоративен облицовъчен камък


Градински камини и барбекюта

Градински камини и барбекюта

Жив плет за красива ограда