ЖИЛИЩА

» Интериор » Стъклото в интериора


На кафе със златната рибка!

2 в 1 – ниска масичка и аквариум

Представете си, че в приятна утрин или следобед се настанявате удобно в хола с чаша кафе на малката масичка, а за бъде удоволствието още по-голямо, компания ви правят... истински златни рибки!

И то не от аквариума някъде в стаята, а непосредствено пред погледа ви, защото за свой дом те имат вашата холна масичка!

Идеята е наистина оригинална, още повече като се има предвид и двойната функция на малката маса – тя не само изпълнява основната си роля, но и е спестила от необходимото допълнително пространство за аквариум.

Но съвсем спокойно можем да й отредим и трета роля – на главната звезда в интериорния спектакъл при декорацията на дома или офиса.

Масата-аквариум, която ви представяме, е  реализирана идея на интериорния дизайнер Деян Панчев от студио Ilde Style – гр. Благоевград.

Самият аквариум е с обем  200 л, а рамката е направена от МДФ тъмен дъб. В горната  част на конструкцията е поставен повдигнат с никелови дистанционери стъклен плот, който всъщност определя функцията на ниска холна маса.

Дървената рамка служи за прикриване на кабелите за LED осветлението и за филтрите, които пречистват водата на аквариума. Самото осветление е целенасочено избрано да излъчва бяла студена светлина, което допринася водата да изглежда още по-бистра.

Между плота и горната част на аквариума е оставено умишлено разстояние, за да се хранят красивите рибки по-лесно, също и за да не се получава конденз. По същите причини отгоре аквариумът не е покрит със стъкло – ако бъде поставено, ще се получава конденз, който ще пречи на пълната наслада от танца на златните рибки вътре в него.

За декорация са използвани специални за целта камък и растения. Изборът на златни рибки също не е случаен – на предно място тази година в модните цветови тенденции е мандаринено оранжевият цвят, а визията на рибките се доближава максимално до него.

Масата-аквариум e поставена в новия офис на студио Ilde Style , чийто интериор и мебели са също проектирани от дизайнера Деян Панчев, но ако идеята ви допада, спокойно бихте могли да имате и у дома си такава ефектна компания за сутрешното кафе или вечерния коктейл.

 

За контакти и информация:

Студио за дизайн и обзавеждане Ilde Style

Деян Панчев
гр. Благоевград                                                                                           
пл. ”Георги Измерлиев-Македончето” 15                                                     
+359 878 91 22 23
+ 359 899 99 92 54
ilde@mail.bg
http://www.ilde-mebel.com

 

 

Гугъл+ страницата на Жилища Facebook страницата на Жилища

 

 

  

 


Стълбище или скулптура? Интериорни идеи вдъхновени от есента
Реални стълбища, дошли от света на креативните фантазии Интериорни приказки от есенната фея Естествен свят между  стъклени стени Идеи за окачен таван в дневната

 

 

» Интериор