ЖИЛИЩА

» Интериор

Интериор на апартамент в град, висок една миля

Съюз с планината в сърцето на града

Да имаш гледка към красива планина, когато живееш в сърцето на града, е невероятно богатство, а точно това е най-отличителната характеристика на апартамента, чийто интериор представяме.

Жилището е разположено в сграда с уникална архитектурна визия, намираща се на 12-то авеню в гр. Денвър, САЩ. Градът е наричан е „Високият миля град” (Mile-High City), защото е разположен на надморска височина от 1609 м, което е точно 1 миля.

Цялата сграда, както и стилния интериор на този апартамент са проектирани от световно известният архитект Daniel Libeskind. Самата жилищна сграда се откроява на фона на останалите в квартала със забележителната си ъглова архитектура и геометрия, която на практика осигурява панорамните прозорци – стъклени стени отгоре до долу по фасадата.

Друг плюс за обитателите на сградата е красива покривна тераса, от която се разкрива невероятна гледка към целия град и близките Скалисти планини (Rocky Mountains).

Апартаментът е с площ от “скромните” 1546 кв.м, разполага с изключително просторна дневна зона, 2 спални, работен кабинет и 2 бани. За нашите представи тази квадратура е повече от разкошна, но неслучайно жилището притежава етикет “луксозно”.

От входа се влиза в обширно антре с разчупени асиметрични форми.

Подовата настилка в дневната зона, впечатляваща с високите си тавани и ъглово разположени панорамни прозорци, е от естествено дърво, черен орех. Всички стени в целия апартамент са решени в бяло.

Кухня, трапезария и кът за отдих са ситуирани в максимална близост. Оборудването на кухненския кът е с елегантни мебели от  Berloni и мраморни плотове Carrera. От масата за хранене и къта с мека мебел обитателите на жилището, благодарение на остъклените стени, могат да се наслаждават на прекрасна дневна или вечерна панорамна гледка към околността.

Системата за осветление предполага включване на различни нюанси и части от нея в зависимост от предпочитанията на собствениците, а когато те се нуждаят от уединение, се задейства автоматично затъмняване на стъклата.

Родителската спалня и работният кабинет също притежават панорамни прозорци – всъщност само вътрешните стени на помещенията са от материал, различен от стъкло.

Основната баня е декорирана с бял естествен мрамор, кът за душ и голяма вана.

Изключително красив и впечатляващ е интериорът на този луксозен дом, но и не би могло да бъде по друг начин, след като е създаден от архитект като  Daniel Libeskind. В  неговото портфолио фигурират проекти като Еврейския музей в Берлин, Бременската филхармония, музеи в Лондон и Манчестър, Арт музей в Денвър (Denver Art Museum ) и редица други забележителни съвременни архитектурни творения.

 

За повече информация:

daniel-libeskind.com


 

Гугъл+ страницата на Жилища Facebook страницата на Жилища

 

 

  

 

» Интериор 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Покривни прозорци

Стъклени тухли

Етажерки. Рафтове

Етажерки. Рафтове

Сгъваемо легло - Como

Сгъваемо легло "Como"
80 X 190 см.

Биокамина - стояща

Биокамини

Колони. Капители. Пиластри

Колони. Капители. Пиластри

Дървени градински къщи - цени

Дървени градински къщи

Декоративни полиуретанови греди

Градински мебели

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво

Облицовъчен камък

Облицовъчен декоративен камък