ЖИЛИЩА

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ НОВИНИ БЛОГ РЕМОНТИ - ОБЯВИ Абонирайте се за RSS канал

статии - интериор - интериорни проекти


Интериорен проект на спалня

 

 

Една спалня – 2 цветови решения

 

 

Проектът, който представяме, е съвместна разработка на интериорните дизайнери Яна  Мечкарова и Тачо-Стоян Пашов


Спалнята е част от апартамент с обща площ от 68 кв.м, разположен  в нова жилищна кооперация в София. Собствениците на жилището са младо семейство с две малки деца.

Тяхното основно изискване към дизайнерите е да има обособени зони в апартамента за всеки един член от семейството. А това не е никак малко предизвикателство, имайки предвид  двете не особено големи помещения на апартамента, в които се предвижда да се вмести всичко това.

Обзавеждането в спалнята е съобразено с изискването на собственика да има достатъчно място за подреждането на голямо количество книги и дискове.

Спецификата на работата му, която е свързана с телекомуникациите, изисква наличието на зона за работа с компютър.

Част от квадратурата на самата спалня е преградена с гипсокартон по желание на клиентите, за да играе роля на помещение за съхранение на дрехи.

Дрешникът, разбира се, става любимото място на дамата, а бюрото с конзолата за дискове е почти еднолично притежание на главата на семейството.

В таблата на леглото е вградена просторна ракла с отделения за прибиране на завивките. Нощните шкафчета също са наполовина вградени в обема на раклата, за да се спести максимално от ценното пространство. И така се оформят мъжката, женската и общата зона за отмора в родителската спалня.

В зоната за почивка, а именно - самата спалня,  са предложени няколко вида локално осветление – скрито осветление под самата ракла и луминсцентно осветление за нишите от гипсокартон, което има за цел да придаде още повече уют и усещане за интимност в часовете преди сън, които са притежание на самите родители.

За да задоволят всеки каприз на младо семейство, дизайнерите решават  да развият пространството в два цветови варианта. Така им предоставят възможност сами да изберат най-важното.

Вариантът с топли виолетови нюанси и тъмно маслинено кафяв фурнир по мебелите е предназначен да създаде още повече романтика и топлина, както и малко повече загадъчност. Тук дизайнерите залагат на женското начало и е направен реверанс към съпругата и нейните усещания за красота.

Първи вариант в топло лилаво

 

Вижте второто предложение в класическо бяло...

 


За контакти и повече информация:


Stobidesign studio EOOД
   
гр. София, жк “Дианабад”, бул. “Никола Габровски” 12
Инж.-диз. Стоян Пашов
тел.: 0882499000, 0882 488885

Инж. – диз. Яна  Мечкарова
тел.: 088878085

www.kala-design.com  

 

 

 

Bookmark and Share


 

 

статии - интериор - интериорни проекти

 

 

 

СКРИТО ОСВЕТЛЕНИЕ, ЛУНИЧКИ
Монтар на гипсокартон. Интериорни решения
Монтаж на гипсокартон
 
Оформяне на подпокривни пространства
Моделиране около покривни прозорци
Окачени тавани

 

 

 

 

 

 

 

© 1994 - 2012 jilishta Products. All rights reserved. Политика на поверителност