Списание Жилища
Интериорни проекти - статии - 49 публикации  
НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ   НОВ БРОЙ
  СТАТИИ - ОТОПЛЕНИЕ - КАМИНИТЕ В ИНТЕРИОРА

Камините и печки PALAZZETTI - идеалният избор за отопление на дома

Покачващите се цени на фосилните горива, тяхната ограниченост като ресурс, както и големият обществен дебат през
последните години относно глобалното затопляне, са едни от основните причини за постоянно нарастващият интерес към възобновяемите източници на енергия.

Вече повече от 50 години откакто се появява на пазара, Palazzetti успява да се утвърди като един от водещите произво-
дители на камини, уникално съчетание от модерен дизайн, енергоефективност и екосъобразност.
Камините на Palazzetti, базирани на принципа на двойното горене, позволяват да се намалят до минимум емисиите на въглероден моноксид, като в същото време да се извлече максимума от топлинната производителност на дървото.

Високото качество и плътност на материалите използвани при направата на продуктите, както и използваните модерни технологии, са в основата на високото ниво на съхранение на топлината.

Трите системи за отопление – чрез вода, въздух и сияние, модерният дизайн и качество без конкуренция, превръщат продуктите на Palazzetti в идеалният избор за отопление на дома.
Представяме някои от най-актуалните модели камини и печки.

Ecofire ® - камина на пелети
Еволюцията на видовете

Ecofire ® - камина на пелети

Palazzetti Ecofire ® са камини нa пелети за отопление чрез въздух и вода, с двойна система за изгаряне и напълно автоматична работа.

Включително автоматично отпускане на пелети, запалване, регулиране на пламъка и почистване. Всички процеси са в перфектен баланс с околната среда.

Най-новият модел е Ecofire Mantelpiece 9 кW и 12 кW версии. Това е идеалната камина за хора, които нямат възможност да съхраняват дърва за огрев и които предпочитат предимствата на напълно автоматична работа, докато се наслаждават на топлината на камината.
Mantelpiece Ecofire може да бъде снабдена с широка гама от лесно подвижни модули, за да се улесни каминната поддръжка и почистване.

Нововъведение е изключителната пелетна система за зареждане (star valve), което води до увеличаване на функционалността на гамата - Ecofire®: автоматично запалване, цифрово програмиране, инфрачервено дистанционно управление, керамична стъклена врата с почистване на въздушния поток и други разнообразни решения, които правят Ecofire ® правилният избор за домакинството и битово приложение.

Ecofire ® GIULIA – печка на пелети
Естетика, практичност и икономичност

Ecofire ® Джулия е пелетна печка на Palazzetti

Ecofire ® Джулия е пелетна печка на Palazzetti, която може да се използва за отопление на цялото жилище или къща. Може да се използва като автономна система за отопление или да се интегрира във вече съществуваща такава, кактои да работи с алтернативни ниско енергийни системи (например слънчеви), което гарантира значителни спестявания.

Високоефективната пещ е с нов дизайн, а високата степен на функционалност на топлообменника гарантира, че почти цялата енергия може да се използва и за затопляне на водата за санитарните нужди.

Идеалното решение за тези, които искат напълно автоматична и практична система с много по-високо КПД (~ 93,5%).Предлага се в следните разновидности: в дърво венге, тик или лакирани жълто, черно или бяло.

Печката е с автоматична цифрова система и плосък панел, където могат да се настроят 7 различни програми за всички дни от седмицата. Стъклокерамична вратата е практична както заради самопочистващата система, която притежава, така и заради интегрирана система за събиране на пепел само в едно голямо чекмедже.

Royal 1950 - готварска печка на дърва
Традиция, топлина и непобедим вкус

Royal 1950 - готварска печка на дърва

Royal 1950 е гама от готварски печки, които доказват, че модерноо днес е основано на добрите постижения в миналото. Препратката към отминали времена, какъвто е случаят с много актуални в съвременността продукти, е потвърждение, че старият стил никога няма да изчезне. И в настоящия момента моделът печка на дърва Royal 1950 демонстрира значима
елегантност, високо качество и престиж. Строгостта на минимализираните и чисти линии е съчетана с функции, които допринасят за максимална функционалност като: горна плоча от чугун, въздушен люк, и гладко покритие на рамката от чугун.

Пещта има механизъм за двойно горене, а клапанът за регулиране на дима се намира в предната част. Изработена е от неръждаема стомана и хром.
Предвидена е и ниша за затопляне: незаменима, но често пренебрегвана функция.

PALAZZETTI BG
www.palazzettibg.com

 

СТАТИИ - ОТОПЛЕНИЕ - КАМИНИТЕ В ИНТЕРИОРА

 

 

 

 

  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

Полезни връзки - биокамини

Горивни камери за камини

Горивни камери за вграждане?
„HEATBACK” превръщат обикновените камини в източник на топлина за цялото жилище

Камина на пелети

Камина на пелети

Биокамини

© 2009 jilishta Products. All rights reserved.