ЖИЛИЩАНАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ НОВИНИ БЛОГ РЕМОНТИ - ОБЯВИ Абонирайте се за RSS канал

статии - обзавеждане- за кухнята

Голямата полза от малките идеи в КУХНЯТА

Малка или голяма, по поръчка или готова, от естествено дърво или от МДФ, кухнята е може би първостепенното по значение помещение във всяко жилище. Часовете, прекарани в нея, не са свързани само с готвене, а и с приятни мигове, в които цялото семейство се среща, привлечено като с магнит от приятни аромати или просто на чаша кафе и забавни разговори.

Днес повечето домакини разполагат с ограничено време за прилагане на кулинарните си умeния.
Затова дизайнерите на кухненски мебели търсят постоянно нови решения, които да увеличат функционалността както на кухненските уреди, така и на удобството от използването на отделните съоръжения, шкафчета и аксесоари.

Когато се купува ново кухненско оборудване, е необходимо с еднакво внимание да се избира както материала, цветовото решение и дизайн, така и дребните на пръв поглед прилежащи аксесоари и механизми. Например, безкрайно удобно и определено по-безопасно е, когато вратичката на шкафа над кухненския плот се плъзга и сгъва нагоре, а не се отваря по обичайния начин настрани - ако е забравена отворена, има макар и малка вероятност да се нараните, ако не внимавате.

безкрайно удобно и определено по-безопасно е, когато вратичката на шкафа над кухненския плот се плъзга и сгъва нагоре Различни аксесоари и механизми

Много удобно е за подреждане на леки съдове, когато на вратата на шкафа са монтирани т.нар. релинг системи. Горен шкаф,

Много удобно е за подреждане на леки съдове, когато на вратата на шкафа са монтирани т.нар. релинг системи. Горен шкаф, който може да се сваля надолу, благодарение на специалнен механизъм, е истинско бижу - достъпът до вътрешността му е безпроблемен.

При ъглово монтирани шкафове има вероятност да се изгуби част от полезния им обем - с разтварящи се напред с отваряне на вратата полици може да се оползотвори всеки сантиметър.

ъглово монтирани шкафове ъглово монтирани шкафове

Усвояването на всяко ъгълче осигурява още по-голям комфорт на домакинята.

Съвършените нови технологии гарантират и при голямо натоварване впечатляваща стабилност. Дори при пълно изтеглянена чекмеджетата, провисването е минимално .

Новите системи позволяват изваждането на всички кошници от недостъпния обем на ъгловия шкаф. Усвояването на всяко ъгълче осигурява още по-голям комфорт на домакинята.
Изтеглящите се напред високи шкафове предоставят място за удобно разположение на всякакви продукти и високи бутилки, които стоят надеждно зад страничните ограничители.
Чекмеджета с фиксирано разположение на кутии и с подправки улесняват много процеса на готвене.

Това са само някои от "вълшебствата", които постигат новите модели механизми за вграждане в кухненските мебели.

статии - обзавеждане -за кухнята

 

>>> Кухнята създава емоции!

 

 

 

  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  МЕБЕЛИ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

Висота