ЖИЛИЩА

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ
НОВИНИ  
РЕМОНТИ - ОБЯВИ

Строителни продукти


„Ние произвеждаме облицовъчен изкуствен камък повече от 120 години!”

 интервю със Стратос Йоану, управител на Матиос АД

Г-н Йоану, бихте ли представили накратко за нашите читатели фирма „Матиос” АД и по-специално, от кога присъства на нашия строителен пазар?
Присъстваме на Българския строителен пазар от 2004 г. От тогава датира и строежът на нашата фабрика в гр. Русе. Ние сме дъщерна фирма на Матиос Пиримаха, гръцка фирма със 120-годишна  традиция в производството на огнеупорни и строителни материали. Имаме две фабрики в Гърция като фирмата-майка присъства от 2000 г. на гръцката стокова борса.

Кои са основните видове продукти, които предлагате?
Произвеждаме над 150 различни цвята и вида облицовъчен изкуствен камък, който имитира естествен камък, добиван от различни точки на света. Това е най-голямото предимство на този камък, защото човек иска да закупи нещо уникално, видял някъде по света, а не може да го намери на местния пазар с естествен камък.

Къде се намират производствените Ви бази?
Нашите продукти се произвеждат в Гърция и България. Притежаваме две производствени  бази в Атина и една в Русе.

Всички продукти, които предлагате, Ваше производство ли са или сте представители и на други производители?
Ние произвеждаме облицовъчни камъни, специални лепила за тях и огнеупорни материали, а също така сме и изключителни представители на едни от най-големите световни производитетели като:

    • АЛСА ФЛОР Франция - с ламиниран паркет
    • ФИДЕНЦА Италия - стъклени тухли
    • Керамични плочки и други специални материали за вграждане.

С какво свое предимство, предлаганите от Вашата фирма продукти, са най-вече конкурентно способни на пазара? Работим със стандарт за качество ИСО 9001 още от 2000 г., защото най-важно за нас е качеството. За разлика от камъните, произведени от конкурентни фирми, които са изцяло от гипс, нашите са произведени само от бетон. Нашият материал е и по-лек, защото в производството му вграждаме метео- и хидроустойчиви компоненти. Цветовете на камъните са изключително дълготрайни и устойчиви на всякакви атмосферни условия и не се променят с годините. Камъните са лесни за монтаж, защото от задната страна са специално награпавени с цел бързо и ефективно залепване. Нямат никаква фира и след полагането им не остават отпадъчни продукти.

Декоративните каменни облицовки, които предлагате, за интериор или екстериор са по-подходящи? Как се осъществява монтирането им – има ли нещо по-специфично, което клиентите трябва да знаят?
Всички камъни са интериорни и екстериорни. Важно е да се знае, че се състоят както от отделни плочки, така и от ъгли. Също така, предлагаме и капаци за колони, огради и подпрозоречни облицовки.

Лепят се само със специално ФЛЕКС лепило. Самото залепване е като при фаянсови плочки и по-голяма част от гамата е без фуга между отделните каменни плоскости. Камъните се режат много лесно посредством диамантен диск.

Могат да се инсталират направо върху твърди повърхности /бетон, тухла/, а върху меките  /изолация/, предварително се полага метална мрежа, която трябва да мине през меката повърхност и да стигне до твърда основа.


Освен в Гърция и България, къде още в Европа се предлагат Вашите продукти?
Ние сме един от най-големите световни производители и имаме  представителства в 52 държави, а също така и дъщерни фирми в Германия и Франция.

Къде биха могли да се запознаят с Вашите продукти клиентите освен в Централния Ви офис и в завода в Русе?  Т.е., имате ли изградена дистрибуторска мрежа?
Клиентите ни могат подробно и обстойно да разгледат пълната гама от нашите продукти в централния офис в София, откъдето можем допълнително да ги насочим към наши дистрибутори в столицата и страната.

Мислите ли, че е добре предварително архитекти и инвеститори да залагат при изпълнението на своите проекти декоративните каменни облицовки съобразно спецификата на всеки проект?
Много добре е архитектите и инвеститорите да залагат в своите проекти произвежданите от нас облицовъчни камъни. Нашата цел е да привлечем вниманието на архитекти, декоратори и инвеститори, защото 90% от производството ни се вгражда в хотели, ресторанти, кафета, вили, пъбове, частни домове и др.

Имате ли някакви проблеми с изпълнението на поръчките?
Както споменах вече, МАТИОС е една от най-големите фирми-производители на изкуствен камък в света, и самият факт, че имаме представителства в 52 държави, сам по себе си говори, че няма никакви пречки да изпълним заявените към нас поръчки, качествено и в срок. Не е за подценяване, разбира се, и фактът, че разполагаме с два завода в Гърция и един в Русе.    

 

 

 

строителни продукти

 

 

 

 

 

  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 

Вижте всички модели на декоративните облицовъчни камъни в електронен магазин - shop.jilishta.com

SIERRA - изкуствен декоративен камък.

Red Tarnished - тухлички - MASTERBRICK

Декоративни тухлички

Gold  - кашон (плочи) 0.65 кв.м

Декоративен камък - HIGHLAND
Предлага се в 7 цвята

Highland Blend - Gold - декоративен облицовъчен камък

Декоративният облицовъчен камък -серия HIGHLAND BLEND се предлага в 6 цвята

Alamo Champagne - декоративен облицовъчен камък

ALAMO - декоративен изкуствен камък; 
Предлага се в 2 цвята

Isola Champagne

Izola - Декоративен камък
Предлага се в 7 цвята

Cordillera - декоративен облицовъчен камък

Cordillera - изкуствен декоративен облицовъчен камък

BRETAGNE- Rusty- декоративен  камък

Bretagne - изкуствен декоративен облицовъчен камък

 

 

 

© 1994 - 2012 jilishta Products. All rights reserved.