ЖИЛИЩА

Списание Жилища
НОВО СТРОИТЕЛСТВО - Списание Жилища

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ НОВ БРОЙ ПРОЕКТИ НА КЪЩИ / РАЗПРЕДЕЛЕНИЯ, ФАСАДИ/ 40 проекта в сайта

статии - интериор

Осветлeнието в интериора

Светлина и сенки - игра с фантастични възможности.

Осветлението в дома е един от най-важните фактори при оформянето на дизайна на жилището. Играта светлина – сянка и ефектите, които се постигат посредством комбинирането на различни осветителни тела могат да бъдат по-силни дори от ефекта на самото обзавеждане.

Когато говорим за интериор, повечето от нас го асоциират най-вече с мебели, декорация, цетовете на стените и завесите, но не винаги с една от най-важните му елементи, а именно – осветлението.

Осветлението в интериора

Осветлението в интериора - в нишата и централно на масата

То е от екзистенциална важност, ако искате домът ви да е неповторим. Всичко зависи от правилния подход и избор на осветителни тела. А той е обусловен и от стила, в който е изпълнено обзавеждането на помещенията.

Осветлението в интериора Осветлението в интериора

В зависимост от търсения ефект, съществуват много различни и интересни начини към избора на място на осветителното тяло. Най-стандартният е централното осветление, при което осветителното тяло е поставено в средата на тавана и осветява стаята равномерно. Такова осветление е подходящо за всяка една от стаите като най-често срещано е в дневната. Но един източник на светлина не винаги е достатъчнo, затова например в работния кабинет или кухнята се налага поставянето на локално, допълнително осветление.

Лампион в ъгъла Централно осветление над масата и лунички на тавана

Когато говорим за поставянето на осветително тяло – има възможност за различни допълнителни ефекти. Осветителното тяло може да бъде едно или съставено от няколко части, които могат да бъдат включвани от самостоятелни ключове. Сравнително ново решение е поставянето на ключ, който равномерно намалява - увеличава силата на светлината.

Друг модернистичен вариант е комбинация от неонови тръбички и обикновени крушки, аранжирани в оригинална форма..

Осветлението в интериора По-големи луни

Неоновите тръбички са много ярки не е добре да се поставят на централно място. А крушките с помощта на малко тел може да се превърнат в кълбо от преплетени жици и светлина, което да огрява като истинско слънце в помещението.
Разбира се, настолните лампи с абажур и класическите полилеи в стил art nouveau са класика.

Много актуални са и лампи с рисувани абажури, най-вече абстрактни образи, които придават особена артистичност на атмосферата в помещението.

Лунички над барплота


Само не забравяйте, че изкуственото осветление в дома може както да подчертае някой ефект в интериора, така и
натрапчиво да покаже някой дефект... Затова трябва много внимателно да се подхожда към избора на място и вид осветително тяло. Никога не е излишен и съвета на професионален дизайнер.

статии - интериор

 

 

 

  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 

СКРИТО ОСВЕТЛЕНИЕ, ЛУНИЧКИ
Монтар на гипсокартон. Интериорни решения
Монтаж на гипсокартон
 
Оформяне на подпокривни пространства
Моделиране около покривни прозорци
Окачени тавани

 

 

 

© 2009 jilishta Products. All rights reserved.