ЖИЛИЩА

Списание Жилища
НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ НОВ БРОЙ

строителни продукти - практично решение

Отстраняване на влага и мухъл в помещението

Топлоизолация с тапет?

65% по-бързо и по-комфортно, благодарение на ефекта KlimaTec

Най-често срещан проблем през този сезон е появата на конденз и мухъл в помещенията. Неотстраняването на този проблем води до здравословни проблеми. Развитието на спорите на мухъла и плесени нарушават здравословния начин на живот.
За да отстраним проблема с получаването на конденз и мухъл в жилището, трябва първо да разберем какъв е причинителят на тези неприятни явления.
Възможни са много причини -  например лоша вентилация или недобра изолация.
С уплътнението на жилищата с PVC или AL дограма се нарушава вентилацията в тях. Това е лесно решим проблем. По-труден за решаване е проблемът с топлоизолирането и то особено, ако си притежател на панелен апартамент в кооперация, в която обикновено не се постига съгласие за саниране на целия блок.
Както споменахме, решаването на проблема с вентилацията е по-лесен, тъй като самото изграждане на вентилация не е свързано с големи и прашни ремонти.

Мухъл в помещението Тапетът покрива успешно пукнатини с по голяма ширина

Мухъл в помещението

Тапетът покрива успешно пукнатини с по-голяма ширина

Направата на вътрешна изолация е малко по-сложен процес заради обема и запрашеността на процеса на поставяне.
На пазара има доста продукти, с които можете да направите вътрешна топлоизолация. Една част са паропропускливи или на жаргонен език „дишащи”, а друга част не са с такива свойства. Обикновено материалите, които не са паропропускливи, са с по-ниска цена.

Новост и недотам познат на нашия пазар е един революцонен тип за направа на топлоизолация. А именно - топлоизолация с тапети. Да, това е тапет, който топло- и шумоизолира вашата стена. Ремонтирайки с този тапет, вие вече не е необходимо да се съобразявате със сезона за ремонтиране. Полагането на тапета е лесен и безпрашен процес, при който жилището ви не потъва в прах и мръсотия. Единствения отпадък са малко изрезки от тапет. Върху така направената топлоизолация остава само да залепите декоративен тапет или да боядисате с интериорни бои.
Правейки тази изолация, вие спестявате от времето за затопляне на помещението, което от своя страна води до спестяване на енергия. ( вижте схемите отдолу)

Какво представлява всъщност топлоизолиращият тапет и как се постига спестяването на енергия?
При затопляне на която и да е стая, голяма част от топлината се поглъща от стените, а това може да бъде предотвратено, благодарение на вътрешната топлоизлолационна система КлимаТек.

KlimaTec Thermovlies е продукт, произведен на базата на  комбинация от нетъкан текстил и слой картон, създаден специално за постигане на енергоспестяващ ефект.
Чрез прилагането на KlimaTec Thermovlies  всяка стена  може да бъде преобразувана в енергоспестяваща  площ.
Стенни повърхности, покрити с KlimaTec  излъчват до 65% обратно топлинна енергия в помещението, запазвайте максималната топлина на въздуха в стаята. Така стаите ще се затоплят с до 65 % по-бързо, което се дължи на спестените топлозагуби и ще се намали разхода на енергията, необходима за постигане на определена температура в стаята. Особено подходяща е системата KlimaTec за прилагане в помещения, които не се обитават постоянно, заради съкратеното време за затопляне на въздуха в помещението.

стена с изолацияi
стена без изолация
°c температура в помещението

0 min 25 min 100 min
стая с изолация стая без изолация

 

Предимства на KlimaTec:

- Трайно пестене на енергия
- „Дишане” (паропропускливост) и регулиране на влагата
-  Прикрива  пукнатини
- Отлично прилепване към всички видове стени
- Отговаря на всички изисквания на ЕВРОПЕЙСКА Асоциация за топлоизолационни системи
- Лесна реконструкция на всички  промишлени  сгради, включително и дървени конструкции
- Подходящ е за хора, страдащи от алергии

Така топлоизолираните стени остават топли, не се охлаждат, и не позволяват образуването на конденз, влага и мухъл!

65% по-бързо и по-комфортно, благодарение на ефекта KlimaTec
Инструкции за полагане на KlimaTec
цена на ролка - 15 кв.м - 297лв.

цена на кофа лепило-18 кг- 130 лв..

разходна норма 0,9-1,5 кг/кв.м

Инструкции за полагане на KlimaTec

 Стъпка по стъпка за гарантиран успех!

1. Основата на стената трябва да бъде чиста, суха, твърда, обезмаслена и без падащи частици. При наличие на падащи частици, стената може да се подготви с дълбокопроникващ грунд – но не прекалявайте с количеството грунд, защото това нарушава паропропускливостта на стената. С помощта на бояджийски валяк или маламашка се нанася лепилния слой вурху стената.

2. Лепилото трябва да достатъчно като количество. След равномерното му нанасяне върху стената, препоръчваме да бъде обрано с маламашка с назъбен гребен – големината на зъба да е  2 мм.

3. Залепването на топлоизолиращото платно KlimaTec трябва да стане върху незасъхналия слой лепило като ивиците се пускат вертикално (като при стандартните интериорни тапети). Приглаждането на тапета с цел отстраняване на мехурчетата въздух и по-добро залепване се извършва с шпакла за тапети или валяк.

4-5. Излишъците от тапета се изрязват с макетен нож или ножица (също като при интериорните тапети).

6. Така изолираната стенна повърхност се декорира с всички видове интериорни тапети – препоръчително е да не бъдат от видовете с малка дебелина, за да не копират на повърхността свръзките между топлоизолиращите тапети  KlimaTec

 

Моля, пишете ни и предложете ваша идея или опит за предотвратяване на този сериозен проблем - конденз и мухъл. e-mail: jil@abv.bg

 

за контакти: за София - 0887 598 450, 02/ 931 50 61, за страната - 0888 846 305

e-mail: jil@abv.bg

строителни продукти - практично решение

  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 

Bramac

 

 

 

 

© 2009 jilishta Products. All rights reserved.