ЖИЛИЩА

НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ НОВИНИ БЛОГ РЕМОНТИ - ОБЯВИ Абонирайте се за RSS канал

статии - архитектура

Къща, през която преминава река

Архитектурно бижу сред дивата природа

Виждали ли сте друг път къща, през която  буквално да преминава река?

Тази, проектирана от арх. Робърт Франк, някога студент на Франк Лойд Райд, е точно такава.
Това архитектурно приключение се намира в красивия район Three Rivers, съвсем близо до входа на Националния парк “Секвоя” в Калифорния, САЩ.

Къщата, заобиколена от невероятното естествено очарование на дивата природа, направо плува над реката, която тече под нея.

Първоначалният й проект е създаден още в далечната 1940 г., но през годините нови собственици са я реновирали и моделирали според своите предпочитания.Къщата разполага с 2 гаража, отделно пристроен кабинет със самостоятелен вход, обширна дневна зона с различни функционални кътове за отдих, 4 спални, 4 бани  и 2 отделни кухни.

Няколкото веранди са страхотно допълнение, предлагащо невероятно вълнуващи изгледи към реката и околността. Там човек може дори само да стои и да слуша песента на реката, а коя точно веранда да избере за такъв великолепен релакс, е твърде труден избор – всички кътчета са повече от прекрасни.


Дървения мост, който минава над регулиран воден улей, отклонен от същинската буйна река, свързва и чрез открита връзка двете зони на къщата. От него може дори да се наблюдава палавата игра на речните обитатели, включително пъстърва. Към къщата има и частен пясъчен плаж.


Собствениците на къщата наместо с обикновен заден двор, разполагат с цял национален природен парк – възможностите за разходки по туристическите пътеки край красиви водопади, планинско катерене,  конна езда и какво ли още не, едва ли ще им оставят време за безцелна скука.

На около 5 мили се намира и езерото Kaweah, където могат да се забавляват още с каране на водни ски, да плават с лодка или да убиват времето с риболов.

Звучи направо невероятно, нали? Но си струва поне да се запознаем с такива архитектурни забележителности!

Между другото, къщата е оценена на $ 1.950.000!

 

 

www.kaweahfalls.com/


 

 

 

статии - архитектура

 

 

  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 

 

 

 

Ремонт на баня
Лепене на фаянс и теракот

 

 

 

 

 © 1994 - 2020 jilishta Products. All rights reserved. Reklama