ЖИЛИЩАНАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ НОВИНИ БЛОГ РЕМОНТИ - ОБЯВИ Абонирайте се за RSS канал

статии - обзавеждане за баня

Новите колекции мивки - атрактивни форми и съвършено качество

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Банята е специално място.
В това твърдение няма място за никакво съмнение.

Тенденциите в модата и дизайна са единственото, което ни връща към миналото и ни дава увереността, че не всичко е безвъзвратно забравено.

Минимилистичният дизайн на банята сега се слива с ретро класиката на 50-те години от миналия век.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Идеи, синтезирани от новите тенденции:

 За екстравагантна английска баня съчетайте алпийското бяло на керамичната мивка със земния цвят на черен шоколад на шкафа. За по-приветлива атмосфера заменете черното с цвят на капучино или дори с цвят на  мляко с карамел. Зависи от Вашите лични предпочитания и характер. Важното е да следвате линията на правилните форми, ясно изразените прави ъгли и дълбоките овали. Може да комбинирате вградена мивка с дървен шкаф, в които е вложен голям процент ръчен труд с ултрамодерна душ кабина с парна баня. Колкото до аксесоарите и смесителите във Вашата баня – вече можете да намерите дизайнерски серии на разумни цени. Минималистичната линия на ръкохватките на смесителите  е отново актуална, тъй като е в унисон с правите изчистени линии на мебелите за баня

 

 

 

Екзотиката в банята и дървото са издигнати в култ.  Екзотични елементи са плетените кошове, поставени в шкафа за мивка и ракитовите пана на вратичките. Полиестерният лак подчертава естествените нишки на дървото и придава фин завършек на модулите.

Простият на вид дизайн е комбиниран с висока функционалност на скритите пространства. Пъзгащите механизми са навсякъде, дори и в огледалото, което плавно се плъзга настрани, страничните чекмеджета в шкафа на мивката също са тип “Slow Side”. Така малкото пространство във Вашата баня може вече да бъде подредено така, че да съчетава функционалност и естетика.

Овалните форми на мивките не отстъпват от позициите си, но като че ли четвъртите форми преобладават с новаторското си присъствие. Мивките със специфична четвъртита геометрична форма, комбинирани с плот или дървен шкаф се превръщат в доминиращ елемент в банята с изчистените си елегантни линии.

Изразителните форми на новите модели мивки идеално се вписват във всеки интериор. Лекотата на изпълнението им дава прострор, светлината подчертава красотата им, а дървените елементи в обзавеждането изразяват съвършената хармония на природата със съвременните технологии. Особено внимание се отделя на двойните модели мивки, които са изключително практично решение за съвременната семейна баня.

Известно е, че масивните мебели “крадат” от пространството  на банята. Окачените към стените модели мивки и олекотени шкафове са не само модерни и елегантни, но и перфектно решение за малката баня.

Светлите цветове в интериора не винаги изглеждат безлични. В малки помещения внасят оптически простор и светлина, а с новите серии минималистични модели мивки и мебели, пространството придобива ново щедро излъчване. Ако все пак предпочитате класически тъмни цветове като черно, земно кафяво или гранитно сиво, заложете на контраста с ярки акценти в оборудването на банята – червени, жълти, зелени или оранжеви аксесоари ще внесат свеж елемент в класически елегантния интериор.

Стремеж към съвършенство, експонирано в ежедневието, е вдъхновяващото послание, което носят новите  мивки. От чистите геометрични форми, перфектно комбинирани с нови материали и технологии, се получават атрактивни решения, съчетани с безукорно качество.
Снимков материал - колекцията “Акванова” на “Аквалукс”!

 

статии -обзавеждане за баня

  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ЗА БАНЯТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ
 
 
Висота
*bani(*2264)
 
 
 

 

 

 

Обзавеждане за баня

КОЛЕКЦИЯТА САДЛЕР

на дизайнера Марк Садлер

 

 

© 1994 - 2019 jilishta Products. All rights reserved. Reklama