ЖИЛИЩА

ЗА КУХНЯТА ЗА БАНЯТА ЗА ДЕТСКАТА ЗА СПАЛНЯТА
  ЗА БАНЯТА

обзавеждане за банята

                 

Комплимент към пространството и функционалността

Интериорен проект на баня 15 кв.м

Баня, в която двама да могат да се наслаждават едновременно на релаксиращи моменти, е основната идея, залегнала в интериорния проект, който представяме.
 

О, не става въпрос за споделяне на една и съща вана, макар че и това е възможно, а за изграждане на 2 напълно самостоятелни функционални къта в едно пространство.
Интериорният проект е създаден от испанското студио за дизайн Barasona, а дизайнерите целенасочено са се постарали да създадат баня – истински рай за релакс и възстановяване.

Всички компоненти говорят, че подходът на дизайнерите е бил съвсем правилен – от избора за декора на неутрални цветове, вдъхновени от природата, през използваните материали, включително и водоспестяващи смесители, до най-дребния аксесоар като вазите с цветя.

Пространството от приблизително 15 кв.м в банята е разпределено между 4 зони: двойна мивка,непосредствено вляво от вратата, кът за душ, кът за вана и WC.

Интерес при мивката предизвикват не само модерната форма на санитарната керамика, но и монтирането на единия смесител директно към огледалото зад нея.

.

Платформата от естествено дърво, обработено за  устойчивост на влага, реализира идеята за игра с обеми и восочини – подиумът едновременно разделя и обединява визуално къта за душ и вана. Освен смесител за вана, е монтиран и каскаден душ, чиято струя наподобява мощен водопад – в зависимост от предпочитанията, за бързо освежаване или лениво отпускане във ваната.

Отсреща, в зоната за душ са монтирани както вграден в тавана, така и ръчен душ. Дълбочината на поддушовото корито, осигурена от дървения подиум, е достатъчна за вземане дори на импровизирана седяща вана и в тази зона.

Стените на банята в тази част са покрити с мозаечни плочи в бежово-златисти нюанси, а стъклен параван предпазва високия шкаф за съхранение на принадлежности от водните пръски.

Голямото огледало зад двойната мивка прикрива частична преградна стена, зад която е разположена WC с вградено казанче. Това решение  гарантира неприкосновеността на личния живот и интимност на потребителите на този кът.

Стената между тоалетната и ваната е облицована с луксозни стъклени плочки в зелено, отразяващи като в огледало детайли от интериорната картина.
Вградените осветителни тела на тавана, както и в основата на водните басейни, осигуряват необходимата лежерна атмосфера, предразполагаща към максимално отпускане и пълен релакс.

Усещането  за спокойствие и баланс, които природният натюрел в цветовата концепция осигурява, както и умелото планиране на функционалните кътове създава пространство, в което двама души с удоволствие могат да се отдадат на хидротерапия у дома.


barasona.com

 

 

 


Bookmark and Share   

 


обзавехдане за банята

 
  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 

Ремонт на баня
Лепене на фаянс и теракот

 

 

 

*bani(*2264)
 

 

 

 

 

© 1994 - 2019 jilishta Products. All rights reserved. Reklama