ЖИЛИЩА

 
НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ РЕМОНТИ - ОБЯВИ

Строителни продукти »» Импрегнатори за дърво

Импрегниране и дълготрайна защита на дървесината с Bochemit®


 

За дървесина в екстериор

За дървесина в интериор +
  противопожарна защита

За унищожаване на дървояди

За производители на дървесина

Величествената природа ни е дарила с един нвероятно ценен дар, който още от зората на човечеството присъства неизменно в човешкия живот – естествената дървесина.

Тя е най-старият строителен материал, доказал незаменимите си свойства – красота, здравина, лесна обработка,  великолепен топло- и звукоизолатор, материал, който създава уют и топлина в дома и чрез присъствието му в интериора.

Единственият недостатък на естествената дървесина е, че се нуждае от грижи и защита, за да се удължи живота й и запази естетическия й вид. В исторически план приложението й бива ограничено от точно поради тези  недостатъци – податлива е на дървоядни насекоми, гниене и огън.

От незапомнени далечни времена хората са се стремяли да защитят дървесината. Наблюденията им подсказали, че гниенето е свързано с влага и човекът търсел начини да предотврати проникването на вода в дървото.

В далечно време хората използвали продукти от животни: волска кръв, свинска мас, говежда лой, гъша мас, пчелен восък.
Опитвали също и с растителни продукти: растителни масла, дървесна смола, отвари от растения и др. Дори и досега се използва ленен безир. Едва през18 век хората започнали да ползват бои, лакове и лазурни лакове, в началото на база разредители, а впоследствие – акрилатни и на водна основа. В недалечната история дървото се обработва и със стари готварски или двигателни масла.

Едва през последните десетилетия, прогресът на науката и технологиите доведе до разработката и въвеждането на методи за обработка на дървения материал, които отстраняват напълно несъвършенствата му.


Защо всъщност трябва да се импрегнира дървения материал?

Дървесината е естествен материал, които може да бъде използван както в интериора, така и в екстериора. Необработеният дървен материал с течение на времето е подложен на увреждане, обикновено нанесено от дърворазрушаващи насекоми.  Други врагове на дървесината са дърворазрушаващите гъбички и плесени.  Те се появят предимно, когато дървеният материал е изложен на влага. Най-застрашени са тези материали, които са вградени в екстериора или са в пряк контакт със земята или с вода. Ако  се третират тези материали със средства за профилактична защита, те ще се запазят здрави в продължение на дълъг период от време и значително ще се увеличи времето за употребата им.

Достатъчна защита ли предлагат за дървените материали използваните бои и лакове?

Обичайните боядисващи средства  не защитават дървото срещу  нападение от повечето видове дърворазрушаващи насекоми.  В резултат на температурните промени, дървото  се свива или раздува, при което могат да се образуват пукнатини в крайния боядисан  слой. Като резултат от това, дървото е изложено на голям риск на нападение от биотични вредители.

Какъв е животът на импрегнираните дървени материали?

Продължителността на живот на третираните дървени материали зависи от метода за импрегниране, както и от условията, на които третираният материал е  изложен. Подходящата обработка  удължава живота на дървените материали  с няколко десетилетия.
 
От края на 20 век дървесината вече се защитава с
модерни продукти Bochemit®
които спират дървоядните насекоми, плесените и гъбите, дори и в случаите на повишена влажност.

Предимства:

• Тези продукти са токсични за микроорганизмите, гъбите и насекомите
• Осуетяването на развитието на гъби води до невъзможност от поява на гнилостни процеси в дървения материал
• Убиват дървоядните насекоми, независимо от стадия на развитието им  (буби, ларви или бръмбари)
• Дървото се консервира и не се променя във времето
• Бохемит е напълно подходяща основа за всички бои и лакове

Повече от 30 години чешката фирма “Бохемие”  прилага най-новите знания и технологии, за да предложи на своите клиенти максимална защита на третираните с предлаганите от компанията средства строителни елементи. Фирмата е лидер в своята област  на Чешките и Словашките пазари.

Продуктовата гама Bochemit е разработена по такъв начин, че да отговаря на специфичните нужди на всички клиенти в зависимост от областта и мащаба на използване, както и в съответстващ размер на опаковката. Въз основа на дългогодишния опит, продуктите са квалифицирани в зависимост от мястото на използване на дървесината (интериор, екстериор), както и начина на действие срещу вредители (превантивен, ликвидиране).


Продуктова гама:

Основно предимство - защитава дървесината дълготрайно!

Всичките материали могат да прилагат чрез мазане, пръскане и потапяне.

1. За дървесина в екстериор

- подложена на неблагоприятното действие на атмосферни условия (дъжд, сняг)

Приложение: дървени огради, перголи, беседки, градински мебели, външни обшивки, декинг и др.

Bochemit Forte

Концентриран препарат, предназначен за дълготрайна защита на дървесина в екстериори срещу плесен, дърворазрушаващи гъби и насекоми. Препаратът може да бъде използван и за защита на дървени материали, намиращи се в директен контакт с почвата или вода.

* Едно третиране предпазва за период 15 - 30 г.

* С 1 кг. концентрат се обработват 33 кв.м. Разрежда се с вода 1:9


Кликнете върху снимките, за да ги видите в голям формат>>>

 

2. За дървесина в интериор

Приложение: подпокривни пространства, мебели, вътрешни обшивки, дървена ламперия, дюшеме, художествени произведения от дърво и др.

Bochemit QB

Активен помощник за домашни майстори и занаятчии за превантивна обработка на дървени повърхности срещу плесен, дърворазрушаващи гъби и дърворазрушаващи насекоми. За повърхностна импрегнация на дървесина, използванa в строителството и за реконструкции в интериорите.

* Едно третиране предпазва за неограничено време.

* С 1 кг. концентрат се обработват 50 кв.м. Разрежда се с вода 1:9

Кликнете върху снимките, за да ги видите в голям формат>>>

 

Bochemit Antiflash

Концентрат с двойно действие: намалява реакцията на дървесината на огън (прави от дървото трудно горим материал) и я защитава от плесени, гъби и дървояди. Подходящ за обработване на дървените елементи от строителни конструкции и други материали на база дървесина, вградена в интериорите на постройките.

За този препарат е издаден Документ за съответствие № ПО-Н-Д-4 / 26.01.2009 г. от Главна дирекция "Пожарна безопасност и спасяване".  Bochemit Antiflash  има и Разрешение за продажба на територията на Република България от Министерство на здравеопазването.

* Едно третиране предпазва за неограничен период от време.

* С 1 кг. концентрат се обработват:

- за противопожарна и биоцидна защита: 4 кв.м - разрежда се с вода 1:1

- само за биоцидна защита: 33 кв.м - разрежда се с вода 1:9


Кликнете върху снимките, за да ги видите в голям формат>>>

 

3. За унищожаване на дървояди във вече нападнато дърво, вкл. и профилактична защита в бъдещето

Приложение: за възстановяване и реконструкция на стари дървени сгради, реставрация на възрожденски комплекси, иконостаси на църкви и манастири, стари мебели с художествена стойност, дърворезби и др.

Bochemit Plus


Концентриран препарат за третиране на дървен материал, нападнат от дърворазрушаващи насекоми, същевременно осигуряващ превантивна защита на дървото срещу плесен, дърворазрушаващи гъби и дърворазрушаващи насекоми.

Методите на защита с продуктовата гама Bochemit придобиват бърза популярност и сред специалисти - архитекти и инженери, и сред крайни потребители, които отркиваха шанс за възраждане на дървото като строителен материал. Клиенти, които винаги са предпочитали дървото пред бетона, получават сериозни аргументи в полза на природния материал: гарантирана защита за десетилетия напред след еднократно третиране с новоразработените продукти и при това на цени, пренебрежимо ниски в сравнение с общата строителна инвестиция.

 

4. За производители на дървесина

Приложение: Когато се налага греди и дъски да престоят на открито по-дълго време, могат да бъдат защитени от мухъл, плесен, дървояд и гъби за период от 3 до 6 месеца с Bochemit Bluestop.

Bochemit Bluestop

* Едно третиране предпазва за период от 3 до 6 месеца

* С 1 кг. концентрат се обработват 250 кв.м. Разрежда се с вода 1:25

Кликнете върху снимките за да ги видите в голям формат>>>

 


В България работи вече първата  професионална вана за противопожарна защита на дървен материал, инсталирана и въведена в действие от  фирма Буллес Груп ООД. Използваният продукт за потапяне на дървения материал, който да направи дървесината трудногорима, е Bochemit Antiflash на "Бохемие" АД.

За този препарат е издаден Документ за съответствие Но ПО-Н-Д-4 / 26.01.2009 г. от Главна дирекция "Пожарна безопасност и спасяване".  Bochemit Antiflash  има и Разрешение за продажба на територията на Република България от Министерство на здравеопазването.


 

 

 

 

строителни продукти

 

  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 

Вижте в голям размер - ЗАВЪРШЕНО С ЛАТЕКС
Монтаж на гипсокартон

 

 

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво в ектериор
цените вижте от тук...

Препарати за унищожаване на дървояди

Препарат за унищожаване на дървояди - 5 л концентрат се обработват 165-250 кв.м

 

 

 

 

 

 

 

Снимки от вашите дворове и градини

 

Градински чадъри
Градински чадъри
Барбекю - цени
Барбекюта
Детски люлки
Детски люлки
Градински столове

Гпадински столове

Тенти. Сенници. Паравани

Тенти. Сенници. Паравани

Градинска техника - бензинова.

Градинска техника.
Бензинови ножици за жив плет. Тримери. Храсторези.

Градински шезлонг

Шезлонг - ложа

Биокамина - стояща

Дървени градински къщи

Градински мебели

Къщички за птици

Градински пейки

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво в градината

Импрегнатори за дърво

Декоративен облицовъчен камък
© 1994 - 2020 jilishta Products. All rights reserved. Reklama