ЖИЛИЩА

» Обзавеждане


Мигновени идеи за промяна в аванс
Интериорните провокации на лятото в дневната

О, миг, поспри, ти си тъй прекрасен!

Макар Гьоте да е имал друго предвид, ние ще си позволим да отнесем крилатата фраза на Фауст към цялата прелест на лятото, която толкова много ни се иска да уловим и задържим през всички останали месеци на годината!

Трудна задача, разбира се, но тъй като лятото е почти на прага ни, нека оставим тъжните мисли и да се отдадем на всички провокации, които то ни е подготвило.

А те не са никак малко – прекрасно време, ваканция, среща с морето, прохладата на планината... и вдъхновение за летни акценти в интериора на собствения ни дом!

Ще оставим на пролетта да се кичи с титлата “сезон на ремонтите”, макар че и през летните отпуски поемаме такива обновителни инициативи за жилището си, но това е друга тема – сега ще съсредоточим вниманието си върху малки идейки, които могат действително да се случат мигновено.

Защото малкото, умножено по много голям процент вдъхновение, може да постигне наистина голям резултат!

Вярно е, че лятото, за огромно наше съжаление, не продължава толкова дълго, колкото бихме искали, но какво пречи да се постараем мъничко, за да “облечем” летен тоалет на дневната?!

Например, диваните да получат нови декоративни възглавнички, прозорците – пъстри пердета, подът – нов килим, стените – нова картина?!

Може и не всичко накуп, един акцент, но в заимствани от натежалата от красиви наситени ярки цветове природа, ще бъде достатъчен, за да усещаме още по-осезаемо присъствието на лятото у дома.

Или пък вдъхновение може да заимстваме и от копнежа си по безкрая на морската шир?! А защо не и от разкошните цветя в градината или от екзотични пейзажи, които все още не сме видели с очите си, но присъстват в мечтите ни?

Вариантите са много, в повечето случаи не става въпрос и за много средства, защото и със собствените си ръце можем да си направим някои декоративни детайли, но едно е сигурно – дневната в жилището ще излъчва лятно настроение и положителни емоции!

Всеки от нас си има любим сезон, но на чара на лятото се поддаваме повече или по-малко всички, а щом го правим ние, защо  да не позволим същото и на дома си?

Като начален източник на вдъхновение може да послужи нашата галерия – въображението ви ще свърши останалото!

 

 

 

 

 


Подобни статии:

Съвети за поддържане на мека мебел Обзавеждане на помещения под покрива Диван
Видове покрития на меката мебел и съвети за поддръжката им Обзавеждане на помещения под покрива Диван за сладка дрямка
 

 

» Обзавеждане

 

 © 1994 - 2019 jilishta Products. All rights reserved. Reklama