ЖИЛИЩА


Строителство на еднофамилни къщи със системите Кnauf

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Сглобяеми къщи - една комбинация от гипс и дърво.
Вижте видео...

НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ НОВИНИ РЕМОНТИ - ОБЯВИ БЛОГ

» Строителни продукти

Добри идеи за още по-добър комфорт с Knauf Cleaneo®Akustik

Решения за чист въздух и липса на шум в интериорната среда на помещенията

На всеки от нас се е случвало, когато му “пламне“ главата от грижи и проблеми, да махне с ръка и да каже „излизам малко на чист въздух“!

Е, вярно, това понятие в големите и шумни градове е твърде относително, но че чистият въздух е абсолютно осъзната необходимост, е повече от ясно на всички ни!

Също така е факт, че  качеството на въздуха във вътрешното пространство на обществените сгради и частните жилища често не е на желаното ниво.

Това се дължи на  почти херметическата обвивка от топлоизолационните материали на сградите, от химикалите, използвани в бита и промишлеността, както и поради недостатъчното проветряване и достигане на свеж въздух в помещенията.

Едни от основните замърсители на въздуха в помещенията, за които често дори и не подозираме, са някои видове интериорни бои, подовите настилки и лепилата за тях, лепилата и лаковете, ползващи се в мебелната промишленост, почистващите препарати, цигареният дим.. все фактори,  които вредят на хората бавно и продължително.

Едно от решениета за комфорта във вътрешната среда на сградите е Knauf Cleaneo®
- технология, която подобрява средата на живот.

Чист въздух

Knauf Cleaneo®Akustik са перфорирани плоскости, които съдържат в гипсовото си ядро зеолити – естествени минерали с вулканичен произход и със специални каталитични  свойства.

Те  разграждат вредните вещества  и неутрализират миризми като формалдехиди, ацеталдехиди, бактерии и много други летливи органични съединения, отделящи се в ежедневието на човек, като създават много по-благоприятен микроклимат в помещенията.

Осъществява се 24-часов каталитичен процес без натрупване на вредни вещества или изразходване на зеолитните минерали, като дневната светлина не влияе на процеса -  така продължителността на действие на Knauf Cleaneo® е практически неограничена.

Целият каталитичен процес  може да бъде ускорен от принудително движение на въздуха в помещението (например от таванен вентилатор, климатична инсталация и др.), което спомага за по-ефективно осъществяване на Cleaneo® ефекта, без да се разчита само на естествената венилация на помещенията. Продължителността на процеса на разграждане е в зависимост от концентрацията на вредни вещества, покритието на плоскостите, перфорацията и движението на въздуха в помещенията, и обхваща различен период от време.

За да се използват ефективно  възможностите на плоскостите, се препоръчва да се спазва минимално съотношение на количество плоскост спрямо обем на помещение, което е  минимум. 0,2 m² на кубичен метър от обема на помещението.

По-добра акустика


Плоскоститe Knauf Cleaneo® Akustik се препоръчват и участват ефективно в процеса за подобряване на акустиката в помещенията, имат способността да намаляват реверберацията, с което и намаляват ефекта на ехото, благодарение на тънкия акустичен воал, с който е каширана обратната страна на плоскостта.

Неограничени възможности за дизайнерски решения

Дизайнът е поредното предимство на плоскостите Knauf Cleaneo® Akustik. За разлика от повечето акустични продукти, плоскостите предоставят възможност за създаване на иновативни и уникални дизайнерски решения за завършване на помещенията с набор от различни по размер и форма перфорации.
Тези перфорации спомагат освен за акустика, и за един по-интересен и впечатляващ готов продукт, който не само да се хареса на потребителите, но и  да се разчупи стандартната визия на помещенията.  

Пестене на време и икономичност

С Knauf Cleaneo®Akustik компанията предлага перфорирана плоскост от нова генерация, която по ефективност надминава всички досегашни. Новият FF кант  улеснява монтажа и контролира разхода на фугиращия материал, като увеличава производителността.Кантовете са грундирани фабрично. Така се осигуряваоптимална връзка между плоскостта и фугиращия материал (Knauf Jettfiller или Uniflott).

Лесно подреждане на плоскостите

Точните заводски размери на Knauf Cleaneo® Akustik гарантират правилното полагане на плоскостите спрямо монтажния растер.


Подреждане на перфорацията

Чрез прецизно оразмеряване на профилите автоматично се определя точното подреждане на плоскостите  една спрямо друга, като се запазва подредбата на перфорацията в една линия спрямо всяка плоскост. За допълнителна прецизност на изпълнение основните перфорации можеда се монтират с пригоден за тях монтажен шаблон.


Технически данни:

Клас по реакция на огън съгл. БДС EN 13501-1: А2 съгласно технически лист D12
Размери: дебелина 12,5 mm,широчина 1200–1300 mm,дължина 2000–3000 mm
Всички перфорирани плоскости могат да бъдат доставени с бял или черен воал.

 

За повече информация и контакти:

Кнауф България ЕООД
Ангелов връх 27
1618 София
тел.: 0700 300 03
факс: (+359) 2 850 2194 е-mail: info@knauf.bg

www.knauf.bg

 

 

    

» Строителни продукти

 

 

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

<

  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 

Камара на строителите в България
КАМАРА НА АРХИТЕКТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

 

 

 

 

 

 

© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Reklama