ЖИЛИЩА

Обзавеждане За кухнята


Кухни със забележителни гледки

Да готвиш с поглед навън...

Защо, когато огладнеем, не си представяме първо трапезарията, а кухнята?! Или поне при повечето от нас е така – някакъв странна асоциация, правеща взаимовръзка с мястото, където си случват кулинарните вълшебства.

Кухните в жилищата са обикновено много специфично пространство, съсредоточено много повече върху функционалността в сравнение с другите аспекти на дизайна. 

А защо кухнята да не бъде поставена на същата интериорна плоскост и предимства, които имат всички останали зони в дома? Защото дали понякога не ни е твърде самотно в кухнята? Е, понякога компания ни правят телевизор или радио, но какво ли би било да можеш да хвърляш поглед и навън, към някой прекрасен пейзаж, например?!

Вярно е, че в нашата си действителност, дори и да имаме кухня с прозорец, той рядко води очите ни другаде, освен към околните “дървета на панелната градска гора”.

Изключение правят, разбира се,  щастливците, които си имат къща, а в къщата кухня с гледка към вътрешния двор или градината.

Съвременните кухни вече са толкова модерни, бляскави откъм  дизайн, материали и функционалност, че не заслужават да тънат в най-скритите пространства на жилището.

И ако към тяхното великолепие се добави и възможността да комуникират пряко с околността, ефектът ще бъде поразителен – като при вариантите, които виждате тук.

Да, има и такива кухни, в които, докато готвиш, можеш да се наслаждаваш на изгрева или залеза на слънцето, къпещ се в ласкавите прегръдки на морските вълни, или такива, от които се чувстваш като пряк участник в светлинния спектакъл на потъналия в обятията на нощта град.

Още повече, че вграденото декоративно осветление в кухненските модули и модерният им дизайн перфектно ще си взаимодействат с вечерната гледка навън. 

Казват, че приготвената с добро настроение храна е по-вкусна, а за положителните емоции в кухнята определено ще допринесат и хубавите изгледи.

 

Всъщност, посланието ни е към тези от вас, на които предстои да обзаведат новите си жилища – не игнорирайте влиянието на визуалната комуникация с околността в кухнята!

Имате ли възможност, не я лишавайте от големи прозорци!

 

 

 


 

 

 


 

 

обзавеждане за кухнята

 

  

 

 

 

 

Биокамина - стояща
406,8 лв.

 

 

 

 

  Гугъл+ страницата на Жилища Facebook страницата на Жилища

 

Ремонт на баня
Лепене на фаянс и теракот

 

СТРОИТЕЛСТВО НА КЪЩИНад 150 идейни проекти