ЖИЛИЩАНАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ НОВИНИ БЛОГ РЕМОНТИ - ОБЯВИ Абонирайте се за RSS канал

ЗА КУХНЯТА ЗА БАНЯТА ЗА ДЕТСКАТА ЗА СПАЛНЯТА
     

обзавехдане за банята

                 

Парните бани – за удоволствие и здраве

”Дайте ми сила да създам висока температура и ще излекувам всяка болка!” - Хипократ

 

Опитвате ли се да намалите стреса от преследващото Ви ежедневие, да подобрите метаболизма,  да преодолеете симптомите на простуда или грип, да усъвършенствате вида на кожата си и да я поддържате млада и стегната, да облекчите болката от физическо натоварване или да предотвратите такава болка?
 

Парните бани ще се погрижат за всичко това.
           

От хиляди години насам хората от различни култури задоволяват жаждата на тялото си и лекуват различни заболявания с пара. Още римляните са известни с техните богати ритуали.

В Индия жилищата не се считат за такива, ако в тях не е предвидена стая за баня с пара. Турската баня вече е популяризирана в цял свят, като чрез нея освен, че се третират различни физически и други проблеми, тя е една невероятна атракция и за туристите. Във Финландия сауната и парната баня са начин на живот.

Подлагайки се на процедура в парна баня, вие ще получите толкова сила, колкото и от съня. 10-20 минутна сесия в парна баня е еквивалент на лека разходка. Кожата ви вече няма да бъде така бледа, видът на лицето няма да е уморен.

Инхалацията с пара на висока температура ефективно третира дихателните пътища и е изключително препоръчителна при лечение на обикновена простуда, синузит, бронхит, различни алергии или асма.
      

Освен върху имунната система, парата има и ефект на дезинтоксикация на целия организъм. Топлинната енергия ускорява метаболитните процеси в тялото.

Парната баня е един от най-ефективните методи да се оттървете от натрупаните в организма токсини чрез  потоотделянето – заради това кожата понякога е наричана третия бъбрек. Установено е, че до 30 % от токсините се елиминират чрез  процедура за около 30 до 40 минути в парна баня.
          

Не  по–малка важно е и, че парната баня постига терапевтичен ефект само чрез ускоряването на процесите в тялото и кръвообращението  Всеизвестно е, че кръвният поток играе важна роля при поддържане на доброто  здраве.Третирането с парна баня има стимулиращ ефект и върху сърдечно–съдовата система. Пулсът нараства от 75 удара в минута до 100-150 удара в минута при процедура за около 15-20 минути. Увеличава се обръщението на кръвта, но не и кръвното налягане. Разширените кръвоносни съдове позволяват на кръвният поток да носи по–интензивно хранителните съставки, необходими за кожата. 

Ефектът от интензивно и постоянно почистване  на кожата чрез парна баня е поразителен.

Високата температура и парата изчистват кожата от нечистотии, предизвикани от нездравословно хранене или просто от излагането й на външна среда. Резултатите от поддържането на кожата чрез пара са уникални.

Веднага след процедурата, кожата не само изглежда по-свежа и гладка, тя е пречистена и нейната жажда е утолена. Парата стимулира и клетъчната дейност и растежа. Частите на кожата, които обикновено страдат от лошо кръвообращение, като лицето например, спечелват специално от това третиране.

В последните години парната баня се използва и за третиране на целулит. Горещата пара отпуска мастната тъкан, така че да е по-малко твърда, а при процедура, придружена с масаж, целулитът изчезва.

 

 

 

 

  

 

 


обзавехдане за банята

 
  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ