ЖИЛИЩА

» Проекти на къщи 2011 г.

Проект на жилищна сграда „КАЛАТЕЯ”

Жилищната сграда ще се ситуира в околностите на гр.София. Тя е проектирана в обширен имот, чието лице е ориентирано към красиво море от планини на юг - югоизток.

Сградата е свободностояща, двуетажна, с частичен сутерен, в който са разположени малък домашен фитнес и обслужващи помещения. Главният пешеходен и автомобилен подход към сградата са от север, от където е и обслужващата улица.

Основни характеристики:

ЗП    -  356 кв.м
РЗП  -  598 кв.м
2 етажа и частичен сутерен


На първия етаж са разположени следните помещения:


Входно антре с вградени гардероби, вляво от което започва стълбата за втория етаж и сутерена; просторна дневна с кът за камина, визуално обединена с трапезария. Кухнята е отделена чрез декоративна преградна стена с отвори за обслужване. От дневната и трапезарията се излиза на голяма покрита южна панорамна тераса. На етажа от източната страна има спалня за гости с гардеробно помещение и самостоятелна баня, допълнителна тоалетна за гости, а от северозапад е разположен двоен гараж със склад и мокро помещение в топла връзка с кухнята.  


Вторият етаж е достъпен чрез централната добре осветена стълба, която служи като вертикален акцент на северната фасада.

Етажът съдържа 4 обширни спални, всяка от които със собствена баня. Всички стаи имат достъп до южни, югоизточни панорамни тераси.


Конструкцията на сградата е монолитна с носещи стоманобетонови елементи - колони, греди, плочи и тухлени зидове. Покривът е плосък с надеждни хидро, топло и пароизолации. Декоративни алуминиеви хоризонтални и вертикални щори допринасят за играта на сенки върху каменната облицовка.

 Архитекти:
Архитектурно бюро “ЕВРОАРХ-2000”
арх. Люблена Пунчева, арх. Боряна Грънчарова
3D визуализации - арх. Добромир Станков
тел. 02 / 955 41 57; e-mail: evroarh@abv.bg

 

 

 


 

» Проекти на къщи 2011 г.