ЖИЛИЩА

АрхитектураАрхитектурни проекти


Home Automation - eфективни решения за контрол

Улеснете живота си като вземете нещата под контрол!

Представете си живот с по-малко тревоги и напрежение, без стрес и постоянно напомняне кога и за какво трябва да се погрижите у дома... Представете си, че от офиса или колата можете да контролирате какво се случва в дома ви, макар и да сте на километри разстояние...

Представете си, че с едно натискане на един малък бутон се включва осветлението в градината, телевизорът заработва на очакванатата любима програма, в камината пламва огън, гаражът гостоприемно се отваря...

Представете си още, че можете да контролирате температурата на всяка една отделна стая в дома, да включвате и изключвате алармената система, да вдигате и спускате щорите само от един тъч-скрийн панел...

Да, мечтии, ще възкликне някой, но мечтите са за това, за да се сбъдват!


А всичко това вече е съвсем възможно със системите за автоматика HAI,
които наистина улесняват живота!


Системите HAI са подходящи за всеки потребител и дом, стига да се подберат необходимите функции за автоматика, съобразно предпочитанията и семейния бюджет.

“Умните” автоматичните системи могат да се заложат още на етап проектиране, да се вградят в етапа на строителство или да се добавят към вече построена къща или сграда. На практика контролерът на HAI може да се идентифицира с главния мозък на дома, тъй като той осъществява контрол и мониторинг на всички  домашни устройства и инсталации с цел да се осигури безопасност, сигурност, комфорт, удобство и спестяване на енергия, съответно и средства.

Системите HAI са максимално опростени и лесни за разбиране и експлоатация дори от деца. Много от елементите са безжични, което ги прави лесни за монтаж в изграден и обитаем вече дом.

Концепцията на HAI се базира на вграден контролер, свързан с останалите устройства и системи в жилището, а технологията е доказана като успешна вече няколко десетилетия.

Всички компоненти и контролери могат да работят и независимо от останалите устройства в сградата, от захранване или от компютри. Дори и някой елемент да се повреди, останалите продължават да функционират.

Например, ключовете за осветление и термостатите комуникират с контролера за автоматично управление, но не зависят от него за нормалното си функциониране.
Вариантите за контрол над системата са много, независимо дали от разстояние или от дома – достатъчно е да се притежава един от портативните интерфейси на HAI с тъч-скрийн функция.

Екранът на панела има графични изображения и икони, които са лесно разпознаваеми  - така от преносим компютър или смартфон с операционна система и достъп до интернет може да се извършва дистанционно видеонаблюдение върху системите в дома.
Софтуерът на HAI включва приложения (apps) за IPhone, Ipad и Android, което означава, че контрол върху домашните системи и устройства може да се извършва от всяка точка на света!

Контрол над разхода на енергия за увеличаване на ефективността и намаляване на разходите!
Чрез системите HAI е напълно възможно в реално време да се управляват ежедневно разходите за отопление и осветление  чрез система за енергийна ефективност – много важно обстоятелство за така актуалната тема в последните години за повишаване на цените на енергийните източници.
Знаете ли, например, че 55% от енергийното потребление на дома се изразходва за отопление и охлаждане, а 15% за осветление? Автоматизацията може да генерира икономии на енергия на 100% на тези системи.

Проучванията показват, че намалявайки светлината само с 10% може да се спестят 10% от електроенергията и да се удвои живота на крушката. Чрез системите HAI автоматично може да се настроят светлините на 90%, спестявайки пари всеки път, когато светлината е включена.
А чрез контрол на температурата в зависимост от часа или колко обитатели има вкъщи, се спестяват значителни разходи на средства. Системите HAI предлагат удобен начин да се контролира разхода на енергия в дома чрез тъч-скрийн панели, през Интернет, мобилния или домашния ви телефон.

Сигурност, безопасност и пожарозащита с HAI

Серията контролери Omni Pro обезпечават 100% сигурност и безопасност. Жични или безжични датчици засичат безотказно всеки опит за взлом, пожар, изтичане на въглероден диоксид, газ, вода или други опасности.

В случай на спешен случай  системата може да се свърже с централната станция за мониторинг и да предостави гласови съобщения до осем телефонни номера.

Видео контрол върху дома от разстояние
Системите предполагат да се записва видео според час от деня, събитие или индикация за движение, като записите могат да се гледат отново на цял екран.
IP и аналогови камери могат да се следят чрез HAI OmniTouch Touchscreens, през Интернет или смартфон. Когато звънне звънецът или е засечено някакво движение, картината се включва автоматично. Например, пред вратата има гости - просто  с едно натискане на бутон вратата се отваря!

Автоматизация на осветлението в дома
Само с 1 бутон може да се изключат или включат светлините в отделно помещение или в цялата къща. Светлинната система за контрол HAI (HLC) може да бъде инсталирана и към съществуваща ел. мрежа без допълнително окабеляване.

Контрол на достъпа
Hоме Autiomation предлага високообезопасен, дигитално-криптиран четец на безконтактни карти, който се свързва с централния модул за управление и контролира достъпа през автоматични портали и врати.

HAI предлага вандалоустойчива клавиатура за код със защита от влага и дъжд.
Тъй като всяка карта/жетон за достъп е свързана с конкретен потребител, всички операции и настройки могат да бъдат строго индивидуални.
Чрез картата за достъп може да се включва осветлението в двора, да се активира алармата за сигурност, да  се отключва електрическа брава или автоматична гаражна врата/портал, да се смена температурата и дори да се включва аудио системата в отделни зони на дома.

Унифицирана обща система за всички медийни източници
С помощта на един интерфейс вече могат да се управляват аудио-визуалните системи в жилището. Могат да се интегрират и допълнителни автоматизирани опции – например, само с един бутон на панела тъч-скрийн могат да се спускат пердета, щори и сенници  или да се пусне любим филм.

Системите HAI – качество за цял живот!
Системите HAI се инсталират и работят вече повече от 20 години в над 80 страни по света. Доказателство за това са все още работещите безотказно първи модели контролери на HAI от първото поколение, като някои от тях са постоянно натоварени от 1988. Фирмата е доказала върхови технологии и добър сервиз в годините.

Компанията HAI е пионер в разработките на първите подобни системи за интегрирана безопасност и сигурност на дома, както и първото интернет дистанцирано софтуерно решение за достъп и контрол. През годините продуктите и решенията на HAI непрекъснато нарастват, като се отчита и силния интерес към енергоспестяването, за което HAI има нови авангардни решения.
HAI предлага цялостни интегрирани решения за дома за всеки начин на живот и бюджет с пълна гама от продукти за автоматизация.

Официален дилър за България на системите HAI е българската компания АССИСТ.

За повече информация и контакти: АССИСТ

Гр. София, бул. Европа 176
Тел.: 02/ 824 1 824, 824 1 820
Факс: 02/ 925 21 40
Единен национален телефон на БТК: 0 700 10 677
www.assist.bg

 


 

 

Гугъл+ страницата на Жилища Facebook страницата на Жилища

 

 

  


Иновации Къща с френски чар в Тексас Къща като цвете на плажа
Къща като цвете на плажа Земни къщи в Швейцария

 

Архитектура 

© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Reklama