ЖИЛИЩА

Списание Жилища

НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ НОВИНИ РЕМОНТИ - ОБЯВИ БЛОГ

» ново строителство » административни сгради

 

София вече има свой нов символ – уникални “интелигентни” сгради
         
Зелена  архитектура + “умно” управление на системите = 100% гарантиран успех

Реализацията на уникален не само за България, но и цяла Югоизточна Европа архитектурен проект завърши с официалното му отриване на 07.10.2011 г.

SOPHARMA BUSINESS TOWERS е новият символ на София, нов дом за престижния бизнес в града, нов измерител на успеха. Кулите в непосредствена близост до станция 10 на метрото и до КАТ, са мечтано място за работа, пазаруване и развлечения за всички, които желаят да живеят в естетизирана, високо енергийно ефективна среда, на място, където всеки детайл е внимателно обмислен и реализиран с висок професионализъм.

SOPHARMA BUSINESS TOWERS е пример за “зелена архитектура”, за  управление на всички системи и за великолепно реализирана инвестиция. Инвеститорът “Софарма имоти” АДСИЦ влага над 50 млн. евро в комплекса клас А не само, за да спечели, но и да промени облика на столицата, създавайки истински шедьовър на архитектурно-строителната мисъл. Със сигурност този комплекс ще бъде гордост за София и гражданите й и тепърва качествата му ще бъдат оценявани високо.

Стремежът за строителство в хармония с околната среда, амбицията да се създават “зелени” сгради, да се твори устойчива архитектура – това е трендът в съвременното строителство през последните години. Строителната индустрия е основен генератор на въглеродни емисии, затова е логично и да се търсят нови устойчиви решения, които да ги намалят максимално. Защо това са първите истински “зелени сграда” в България? Фасадата, осветлението, климатизацията и вентилацията, системата за сградно управление (BMS), зеленият покрив - всичко е творено с мисъл за максимална енергийна ефективност, намаляване до минимум на вредните емисии за опазване на околната среда.

Архитектурният шедьовър е с РЗП - 51 000 кв. Освен бизнес офиси, разположени в две кули, комплексът включва двуетажен търговско-развлекателен комплекс с разгъната застроена площ 11 000 кв.м. и голям, озеленен покрив. Сградите са клас А, най-високия клас според европейските и световни класификации за търговски и офис площи. Целта на търговско-административния комплекс е да предостави на бизнеса пространство, което е енергийно-ефективно и осигурява максимално добри условия на работа. Сградите покриват всички съвременни параметри по отношение на екология, архитектура и енергийна ефективност. Стъклените фасади са последно поколение „дабъл скин“ фасада, специално проектирана от Koster Lichtplanung, Германия, и Reynaers, Белгия. Времето на използване на  изкуствено осветление е минимално. Сградите разполагат с уникална филтриращата тревна площ върху покрива, която понижава температурата през лятото и повишава топлоизолационните качества през зимата, с което намалява енергии?ните разходи на сградата и емисиите на въглероден диоксид.

Цялостното енергоспестяване на сградите спрямо стандартна сграда клас А е над 35% и над 1000 т спестени въглеродни емисии годишно. В сравнение с европейските висок клас сгради, тук се очаква разходите на енергия да паднат от 37 до 45%.
Проектът залага на идеята за синергетика – обединяване на всички архитектурни и инженерни решения в една обща система.


 

 

Очаква се в офисите да работят около 3000 човека. За работещите и посетителите на сградите са осигурени 470 паркоместа.

Проектът на SOPHARMA BUSINESS TOWERS се определя като уникален не само за територията на България, а и емблематичен за Югоизточна Европа. Той е осъществен по авангардна технология, достъпна в момента в световен мащаб. Според  арх. Хелмут Кьостер, едва ли може да се намери такъв тип сграда, където и да е по света. Следващи подобни проекти от такъв мащаб ще бъдат реализирани в Сао Пауло, Кувейт, Пекин и Германия.
SOPHARMA BUSINESS TOWERS кандидатства за сертификат DGNB Bulgaria по адаптирана към българските закони, строителни норми и климатични условия, германска система.


 

 

На официалната церемония по откриването министър-председателят Бойко Борисов и изп. директор на Софарма Огнян Донев прерязаха лентата на модерния търговско-административен комплекс.

Присъстваха още: министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, министърът на околната среда и водите Нона Караджова, министърът на културата Вежди Рашидов, председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Константинова, председателят на Асоциацията на банките в България Левон Хампарцумян, много посланици, партньори и др.

 


 

 

» ново строителство » административни сгради

 

  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 

 

Камара на строителите в България
КАМАРА НА АРХИТЕКТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

 

 

 

 

НОВО СТРОИТЕЛСТВО
БОКАР
АГОРА ИН
АТАНЕЛ ИНВЕСТ
МИГ 1991
КИК ДИЗАЙН

 

 

 

© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Reklama