ЖИЛИЩА

НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ НОВИНИ РЕМОНТИ - ОБЯВИ СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ

Изолации

Как да се преборим успешно с влагата в жилището?

Решението -  хидроизолация от основите до покрива


Появата на влага в жилището е сериозен проблем, който, за съжаление, се случва твърде често – вероятно много от вас ще го потвърдят. Вярно е също така, че за това неудобство се сещаме едва, когато видим с очите си, че влагата вече се е появила в някое помещение у дома. Едва тогава започваме да мислим и да търсим варианти как най-безболезнено да се отървем от присъствието й и то не как да е, ами и по начин, който да не налага разбиване  в проблемните участъци и ново изграждане...

Да не говорим, че разходите за такива спешни дейности не са никак за подценяване като стойност, отделеното време – също, а и не на последно място – този домашен сървайвър, по-известен с другото му наименование “ ремонт”, не е от най-любимите ни приключения, нали?

Ето защо в пъти по-добре би било да се помисли предварително за всички възможно пътища на водата и влагата още в етапа на строителство/реконструкция на сградата и помещенията в нея.

В етапа на грубия строеж

Безспорно, едно от най-критичните места за проникване на влага в стените и помещенията са основите. Не само високите подпочвени води, но и повърхностните, дори дъждовете могат да се превърнат в причина за постоянен мухъл и влага в помещенията, за отлюспване на интериорните бои и фасадните мазилки.

Тези неудобства могат лесно да бъдат избегнати с хидроизолация на основите още в етапа на грубия строеж. Подходящи за тази операции са хидроизолацията на циментова основа „Хидрозид“ и битумната „Тераластик Битум“.

 Хидроизолация на основите още в етапа на грубия строеж.

Специалистите препоръчват полагането с четка на „Тераластик Битум“ на 2 или 3 ръце с влагане на армираща фибромрежа между слоевете. А за да бъде защитен от нараняване хидроизолационният слой при направата на обратния насип и трамбоването, е добре да бъдат залепени плоскости от EPS.

Най-лесно това става като към още неизсъхналия последен слой се притиснат плоскости с дебелина не по-малка от 2 см.

Двукомпонентната хидроизолацията на циментова основа съчетава здравината на циментовия продукт с еластичността на пастообразните продукти. Полага се лесно с метална маламашка на два слоя.

Това е подходящо решение за защита от високи подпочвени води над нивото на терена, когато фасадата ще се облицова с каменни или керамични плочи. Циментовият състав на „Хидрозид“ осигурява добро сцепление с всички видове шпакловки и циментови лепила.

Да помислим навреме за банята, мокрите помещения и терасите

Със сигурност всеки от нас поне веднъж е виждал красива и нова сграда с олющена боя под и около откритите тераси. А колко от вас са се замисляли, че проблемът може да не е в мазилката, а в недобрата или липсата на хидроизолация на балкона или терасата. Дори при добре изпълнена настилка на терасата е възможно присмукването на влага в ъглите и ръбовете на терасата. Резултатът е развален облик на челото на терасата или на фасадата под проблемния участък.

Много често погрешно се взима решение за ремонтиране на фасадата, без да се отстрани причината, а именно – липсата на хидроизолация на терасата.

„Теразид“ ЕООД има разработена цялостна система за хидроизолация на открити тераси, която включва хидроизолационен слой от еластичната „Теразид GT-11“, уплътнителна хидроизолационна лента и водоплътно лепило за карамични и каменни облицовки „Теразид Flex“. Повече за системата може да прочетете в раздела Комплексни решения.

Хидроизолационна лента

А за да не се наложи да правите ремонт на банята на съседа от долния етаж и за да нямате влажни петна по стените на съседните стаи, е добре да спазите препоръките за хидроизолация на бани и мокри помещения.

Системата за хидроизолация на баня започва с полагането с валяк на 2 или 3 ръце от еластичната хидроизолация „Теразид GT-11“, като е добре слоевете да бъдат нанесени „на кръст“. Ъглите винаги са били зона, която се обработва по-трудно и в същото време е критична при слягания на новопостроени сгради. Ето защо, за тези участъци „Теразид“ препоръчва влагането на еластична хидроизолационна лента. Лентата се полага между първи и втори слой на хидроизолацията, като просто краищата й се замазват с известно количество продукт.
След пълното изсъхване и на последния хидроизолационен слой се преминава към лепенето на плочките.

Повече информация или консултация за продуктите за хидроизолация на основи, покриви и мокри помещения може да намерите на www.terazid.com.

Спасение за покрива

Много често няколко години след направата на ламаринен или покрив от битумни керемиди се получават проблемни участъци, през които навлиза вода в подпокривното пространство. Топлите и сухи летни дни са идеалното време за решаване на тези проблеми и спокойствие през есенните и зимните дни.


Когато времето или финансите не позволяват цялостен ремонт на покрива, решението е „Тераластик Битум“. Високата еластичност, устойчивостта на UV лъчи и отличното сцепление с всякакъв вид основи я правят отлично решение за корекции, подлепвания и подмазвания на плоски и скатни покриви. „Тераластик Битум“ е подходяща и за ремонт на улуци. С продукта се работи на 2 или 3 ръце „на кръст“, като между тях се влага парче стъклофибърна мрежа или геотекстъл, които ще усилят допълнително участъка.

 

„Хидрозид“

Двукомпонентен продукт за изпълнение на водоотблъскващ подслой. Продуктът се състои от два компонента: сух на циментова база и течна висококачествена дисперсия. Изпълненият с него водоотблъскващ слой гарантира защита от вода с напор от 1 atm 14 дни след полагането и до 5 atm 28 дни след полагането.

Приложение:
- за вътрешни помещения като гарантиращо хидроизолация безшевно покритие преди полагане на керамични облицовки и настилки в бани, мокри помещения, душ кабини, кухни, тоалетни и други;
- за външна хидроизолация на бетонови стени на избени помещения, разположени под нивото на терена по време на експлоатация, както и за изпълнение на хидроизолационен подслой под настилки на тераси и балкони.


 

„Тераластик Битум“

Течна хидроизолационна мембрана на основата на модифициран с каучук битум и добавени пълнители, емулгатор и влакна. Материалът залепва върху всякакъв тип строителни повърхности и образува хидроизолационна мембрана с висока еластичност, което позволява на изсъхналия филм да се деформира заедно с основата без да се напуква.

Приложение: Върху всякакъв вид строителни основи при ремонтни работи и при ново строителство:
- при ремонт на стари покривни хидроизолации
- при ремонт на покриви от битумни керемиди
- при ремонт на ламаринени покриви
- при нови плоски и наклонени покриви
- при хидроизолация на фундаменти и стени под нивото на терена


„Теразид GT-11“

Хидроизолационна смес в готов за нанасяне вид и възможност за лесно полагане. Предназначена е за хидроизолация на всички елементи от сградата, с изключение на плоски покриви, подложени на директно слънчево греене, като осигурява гъвкав и без фуги защитен слой.

Прилага се в различни части на вътрешни помещения под керамични настилки и облицовки /бани, перални и мокри помещения и други/.

Също така за изолация на основи и стени под нивото на терена на битови и промишлени сгради като защита от капилярна влага и високо ниво на подпочвени води, а също за изолация в декоративни басейни, цветарници и други.

Хидроизолационният продукт "ТЕРАЗИД GТ-11" е приложим за хоризонтални и вертикални повърхнини, покрива фини пукнатини и е с отлична адхезия към различни строителни основи: бетон, циментопясъчни замазки, вароциментови мазилки, етернитови плоскости и други.

Изолационният слой подлежи на боядисване с алкидни бои след окончателното си изсъхване.


Уплътнителна лента за хидроизолация

Уплътнителна лента при изпълнение на хидроизолация. Влага се в хидроизолационния слой при оформяне на ъгъл стена/стена и стена/под в мокри помещения, както и при оформяне ъгли на балкони и тераси.

 

 


 

За контакти:

София 1528
Гара Искър, ул. 5004 №5
Тел.: 02/979 99 71
Факс: 02/979 99 70
GSM: 0888 419 812
e-mail: office@terazid.com

terazid.com/bg/

Сертифицирана система за топлоизолация от Теразид

 

 

Bookmark and Share  

 

 

Изолации

 

 

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 


 

 

 

 

 

 

Биокамина - дизайн

Биокамини