ЖИЛИЩА

» Интериор

Заповядайте и добре дошли у нас!

Антрето – визитната картичка на дома

Етикетът задължава при среща и запознанство да представим визитна картичка.

А как да представим дома си? Разбира се, с неговата визитка – антрето.

Какво свързва и разделя всички помещения в жилището?

Отговорът е лесен - разбира се, входното антре! Където и на колкото и квадратни метра да живеем, при всички случаи преминаваме през него – сутрин на излизане за работа, вечер, когато се прибираме, когато се позвъни на вратата и отворим на закъсалата за нещо си съседка или пристигат скъпи гости...

Както и да го наричаме – антре или коридор, смисълът е еднакъв, защото става въпрос за пространството около входната врата.

Малко или по-голямо, то е първото нещо, което виждат всички, дори и само да надникват небрежно през отворената врата. И бързо, бързо си съставят мнение за хората, които живеят в този дом. Въпреки, че в това пространството прекарваме далеч по-малко време, отколкото в кухнята, дневната или спалнята, не означава, че не трябва да обръщаме пропорционално на функцията му внимание.

?нтре в червено

Визията на коридора е своебразно отражение на цялото жилище - затова спокойно можем да го определим като визитната картичка на дома.

Ето защо обзавеждането и декорирането на това, в повечето случаи, скромно пространство, заслужава подобаващо внимание.

И в никакъв случай да не забравяме, че макар в коридора да оставяме връхните си дрехи, обувки, чадъри, чанти и какво ли още не, все пак той не е просто склад за вещи – редът и организацията му ще бъдат изложени на показ пред много посетители. Затова той трябва да е не само приветливо място, но и естетически издържан.

Всъщност, именно заради скромните си размери,  коридорът се оказва доста сложно за декорация пространство. Какви да бъдат мебелите, а и колко, дали цветът да е същия като този в дневната зона или да контрастира, за да го отделя визуално от всички други помещения, дали да има гардероб или само закачалка...

Ще има ли място шкафове за обувки, за конзолна масичка или друга някаква поставка за ключове, очила и всякакви потребни дреболии... Много, много въпроси, а отговорите са изцяло индивидуални.

Със сигурност обаче подовата настилка във всички случаи е добре да бъде паркет, теракота или гранитогрес, заради лесното им поддържане и богатото разнообразие на цветове и текстури. Светли и топли цветове ще създават усещане за повече пространство и уют.

Голямо огледало на стената също оптически разширява помещението, а и кой ли пък излиза за работа, без да се огледа?! Картина, пано, фотоси или ваза с цветя в ъгъла са добър избор за украса, но дали пък няма да пречат на детския велосипед?!

Обикновено в коридора няма пряк достъп на слънчева светлина – стенни аплици или скрито в окачения таван осветление с разсеяна светлина са решението, създаващо приятна атмосфера.

Всъщност, точни указания не са необходими, защото всичко е въпрос на различни като размери и разположение входни пространства, както и в пряка зависимост от  вкуса на обитателите.

Антре

Колекцията от представените домашни “визитни картички” могат да  ви вдъхновят да организирате своето входно пространство така, че да го подчините на собствения си стил!

Антре Антре

 

 

 

 

  

 

» Интериор 

 

 

 

 

 

 

 

Покривни прозорци

Стъклени тухли

Етажерки. Рафтове

Етажерки. Рафтове

Сгъваемо легло - Como

Сгъваемо легло "Como"
80 X 190 см.

Биокамина - стояща

Биокамини

Колони. Капители. Пиластри

Колони. Капители. Пиластри

Дървени градински къщи - цени

Дървени градински къщи

Декоративни полиуретанови греди

Градински мебели

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво

Облицовъчен камък

Облицовъчен декоративен камък

 

 


 


© 1994 - 2019 jilishta Products. All rights reserved. Reklama