ЖИЛИЩА

» Обзавеждане


Идеи и съвети за ергенски жилища

Домът ми – единствено мой!

Човек може да обитава много жилища през живота си, но първата ергенска квартира едва ли някога ще забрави, нали?

Не, няма да изваждаме от раклата със спомени какво, как и къде е била нашата такава, а просто ще се опитаме да подскажем някои идеи в сегашно време.

Още повече, че при съвременния начин и условия на живот, много млади, а понякога и не толкова, хора, добре осигурени материално, със стабилна работа и доходи, с постоянен партньор и широк кръг от приятели ни най-малко не бързат да създават семейно гнездо.

А и в едно такова самостоятелно жилище можеш да бъдеш само себе си, да не се съобразяваш с чуждо мнение, да го направиш такова, каквото единствено на теб ти харесва.

На практика в ергенските жилища – независимо от какъв пол ще е собственикът им, предлагат уникалната възможност да се постигне всичко мечтано, без никакви ограничения в интериорните решения.

Просто правила няма – всичко е въпрос на личен избор!

Например – защо, когато някой не обича да готви и предпочита полуфабрикати, да си прави специално кухня, когато може да я замени с билярдна маса?  И защо леглото да не е в хола, а спалнята да не се превърне в хоби-помещение?!

Според професионални мнения на интериорни дизайнери, когато се поръчват проекти от несемейни хора, основните изисквания към проекта на жилището им са: да предлага максимален комфорт и да притежава впечатляваща за гости и приятели визия.

Стиловете са въпрос на конкретен избор.

Вярно е, че ергенското жилище може да се разглежда като променлива величина, но има някои съвети или изводи от практиката, които биха могли да бъдат особено полезни на всички, които държат да защитят своето лично пространство у дома.

Правило първо: Да се включи в интериора всичко желано и да се изключи всичко, което няма да се използва. Защо ти е кухня, ако няма да готвиш, или пък пералня, ако предпочиташ химическото чистене?!

Правило второ: Семплите неща са за предпочитане!

Пастелните цветове и чисти минималистични линии в обзавеждането предполагат много по-лесна поддръжка, докато богатата декорация, тежки завеси и всякакви аксесоари от типа “прахосъбирачки” ще изискват повече време и усилия дори и само за почистването от прах.

На трето място – винаги да се избира най-простичкия вариант при обзавеждане и декорация. Инсталирането става по-бързо и лесно, а когато нещо вече е омръзнало на домакина, също толкова лесно може да бъде подменено, при това с малко средства.

Четвърто – да има достатъчно предвидено място за съхранение на всякакви вещи и аксесоари. Наличието на много шкафове или килер допринасят за ефикасното и бързо подреждане, когато се очакват гости! А и всичко необходимо може лесно да бъде открито, когато е необходимо.

И пето: да се заложи и на някои елементи в жилището, което да разкрива пред гостите кое е същинското АЗ на домакина.

С една дума – индивидуалният отпечатък може да се остави само и единствено, докато човек живее още сам, а ако предпочитанията са в разрез с горните правила, нищо по-лесно – просто се елиминират!

И накрая – галерията от дневни тук е със свободен достъп за вдъхновение за всички, независимо дали сега живеят сами и ергенските жилища са останали някъде в романтичните им спомени!

 

 

 

 

 


Подобни статии:

Съвети за поддържане на мека мебел Обзавеждане на помещения под покрива Диван
Видове покрития на меката мебел и съвети за поддръжката им Обзавеждане на помещения под покрива Диван за сладка дрямка
 

 

» Обзавеждане

 

 © 1994 - 2019 jilishta Products. All rights reserved. Reklama