ЖИЛИЩА

Сглобяеми къщи

Дървени сглобяеми къщи

Финландски Къщи

Отговори на най-често задаваните въпроси


Това, което създава природата, трудно може да се замени или имитира!

Дървото е и си остава най-добрият строителен материал, дарен на човека от Природата. Предимствата на дървените финландски къщи са отдавна познати както по света, така и в България. Какви са най-често задаваните въпроси, които итересуват всеки бъдещ собственик на дървена къща Honka:

Какви са сроковете на доставка?

Фирмата притежава високотехнологично оборудване на линиите за производство, което дава възможност в кратки срокове (в рамките на 2 месеца) да се направи доставката, като обемът на поръчката - 1; 10; 20 или повече къщи не влияе върху сроковете на доставката.    
                                

 Какви са сроковете за монтаж?

Изграждането на къщата с покрив става в рамките на 3-4 седмици. За довършителните работи - инсталации, отопление, подови настилки, са необходими около 8-10 седмици.

Има ли възможност за индивидуални решения?

Да, фирмата дава възможност за модерни и иновативни архитектурни решения.           Тя определя стила и модата в строителството на къщи от дърво и е в състояние да отговори на всеки вкус. В дългогодишната си история “Honka” има над 5000 различни реализирани проекта.

Каква е максималната допустимата етажност?

Фирма “Honka” има изградени сгради на 3 и 4 етажа.
В България, съгласно нашето законодателство, е възможно двуетажно строителство + един монолитен приземен етаж.

Какво включва доставката от Финландия?

Доставката от Финландия включва всички носещи стени от масивна дървесина  и неносещи стени (дървени рамкови конструкции с дървена обшивка), покривна конструкция (челни дъски, дървена обшивка), гредоред, дюшеме, прозорци, интериорни и екстериорни врати, балкони и тераси.

Има ли слягане при дървените сглобяеми къщи?

При всички дървени конструкции слягане има. Фирма “Honka” използва изсушена дървесина, което намалява значително този процес. При изсушената дървесина не се появяват допълнително пукнатини вследствие на напрежението на дървесината, както при неизсушената. Фирма “Honka” е разработила специална технология, която позволява конструкцията да се юстира (нивелира).

Каква е пожароустойчивостта на този вид къщи, лесно запалими ли са те?

Къщите, произведени от финландски бор, са трудно запалими. Фирма “Honka” има съответните сертификати. Направените опити показват, че при 1100 C конструкцията издържа 113 минути.

Напада  ли се дървесината от дървояди?

Полярният финландски бор расте при сурови климатични условия, които правят дървесината изключително плътна. Тя има различна структура и състав. Основното, което отблъсква дървоядите, са определени смолисти вещества, които се намират в порите на дървесината.

Каква е поддръжката на тези къщи, през колко време трябва да се боядисват?

Тези къщи са лесни за подръжка. Две са основните неща, които са определящи -климатичните условия (интензивността на слънцегреенето) и качеството на грундовете и лаковите покрития. Ако се използват подходящи покрития, например на финландската фирма “Tikkurila”, която е разработила продуктите си специално за този вид конструкции и дървесина, къщата запазва първоначалния си вид в рамките на 6-7 години. Когато искате да запазите цвета все така интензивен, желателно е след като изтече този период,  върху предишното покритие да се нанесе ново, като не се налага да се премахва първоначалното.

Какъв е микроклиматът  и какви са топлоизолационните свойства на дървесината?

Свойствата на дървото са уникални!
За разлика от всички останали строителни материали, дървото диша.
Това се дължи на строежа на дървесината, вътре в която на клетъчно ниво се извършва постоянен въздухообмен. Благодарение на това, в къщите от дървени греди въздухът е с оптимална влажност, свеж и чист, с постоянно ниво на кислородно съдържание.

Стената от дървени греди притежава топлоизолационни свойства, които превишават няколко пъти показателите на тухлените и бетонни стени при еднаква дебелина, което означава, че при една и съща застроена площ се печели по-голяма жилищна площ. Дървените греди акумулират топлината и я разпределят равномерно в цялото помещение. Затова във вашия дом ще бъде топло дори при лют студ навън.                 

Известно е, че много от използваните в съвременното строителство материали могат да предизвикат алергична реакция, особено у децата. За разлика от тях дървените греди представляват екологично чист природен материал, който  не оказва никакво вредно въздействие върху човешкия организъм. Известно е, че топлият, слънчев цвят на естествената дървесина влияе благотворно на човешкото психическо състояние, успокоява нервната система и спомага за пълноценната почивка. Хората, живеещи в къщи от дърво, страдат много по-малко от стрес, депресии и главоболие.

Устойчиви ли са тези къщи при земетресения?

Сглобките на стените са така направени, че на практика стените не могат да паднат и да се деформират. Една от причините в Япония да се купуват Honka къщи е, че са устойчиви на заметръс 8 – 9 степен по Рихтер.

Как се отразява добива на дървен материал върху екологията?

Финладия има дългогодишна традиция по отношение на опазване и поддържане на горите, защото това са едни от основните техни суровини. На мястото на изсечените дървета се засаждат отново нови.
За производството на една къща от масивна дървесина се изразходва много малко енергия и на практика няма замърсяване на околната среда.

Какъв е срокът  на живот на тези къщи?

Дървото е един дълготраен, доказалсе във времето материал. Във Финландия има къщи, които са на 250-300 години.

Каква е цената?

Цената се определя от сложността на модела, вида на гредата - кръгли или слепени правоъгълни, и тяхната дебелина. В зависимост от тези условия цената варира от 480 до 700 евро за кв.м.

 

За повече информация и контакти:

ХОНКА – Финландски Къщи ЕООД - Изключителен дистрибутор на финландската фирма ХОНКА за България

Гр. София,  ул.,,Гълъбец“ 5, ет.6
тел./факс: +359 2/8464290
GSM: +359 885534988
е-mail: honkabulgaria@abv.bg    

www.honka.com/bg

 


 

  


 

Сглобяеми къщи

 

 

 

 

 

 

 

 
Дървото в интериора
     Финландските Дървени Къщи Honka.
Отговори на най-често задаваните въпроси
Беседка
Градинска беседка -
3/3 м - Финландия

 

 
© 1994 - 2020 jilishta Products. All rights reserved. Reklama