ЖИЛИЩА

НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ ЗА ГРАДИНАТА РЕМОНТИ - ОБЯВИ
 

Обзавеждане            


Креслото в дневната – моята мини крепост

Кое е вашето любимо кътче за почивка пред телевизора вечер у дома? Вероятно е диванът, или пък не?

Защото там особено вечер е доста пренаселено и все някой се сърди, че другият е заел повече място?! Или тези спорове сте разрешили отдавна, защото сте си избрали свой пристан за отдих като сте обявили за единствено свое някое от креслата в дневната?!

креслата в дневната

Вярно е, че меката мебел за дневната се предлага в разширени конфигурации, в които присъстват и елементи като кресло или фотьойл. Но все по-често композициите включват диван тройка, двойка и евентуално табуретки.

Да, някой от моделите дивани имат и лежанки, които са много, много, удобни, но са неразделна част от основната мебел. Не можеш да я отделиш и да си я поставиш под прозореца, защото ти харесва точно там да си четеш нещо приятно, докато хвърляш и по едно око през прозореца, нали?!

кресло или фотьойл

И ето, че стигнахме до темата за креслата. Във всяко едно жилище почти е невъзможно да не присъства поне един такъв представител на мебелното семейство – дали част от цялата холова гарнитура или асоцииран впоследствие член, но го има.

Защото няма друга мебел, която да предложи толкова уют и независимост – все пак във фотьойла или креслото може да се настани само един човек и борбата е кой ще бъде той, а не колко място ще се отдели за допълнителна компания!

кресло или фотьойл

Изборът на такова персонално и удобно местенце може да става от различни гледни точки – от позицията на ергономията, стремеж към компактност в по-малките пространства, желание за изява чрез избор на ултрамодерни варианти или просто от емоция!

Любимото кресло, например, на баба или дядо, често пъти запазва позициите си дори и в модерното съвременно жилище просто от носталгия, нищо че отдавна е загубило достолепния си някогашен вид.

кресло или фотьойл

А ако разгледаме въпроса за ново кресло от гледна точка не на цветово оформление, а на стил – най-добре е креслото да е от една серия с меката мебел. Но както вече установихме, не винаги това е възможно – в този случай креслото може да бъде напълно различно в стилово отношение, което от своя страна ще го превърне в самостоятелен, но ярък декоративен акцент в интериора на дневната. А не е изключено и такава самостоятелна покупка да се окаже и по-изгодна от финансова гледна точка.

креслото може да бъде напълно различно в стилово отношение

За цветовете се отнася същото – защо да не бъде от съвсем контрастиращи на останалото обзавеждане тонове?! Така се получава 2 в 1 – удобно местенце за отдих, но със силно декоративно присъствие!

В повечето случаи креслата се предлагат без допълнителни възглавнички или се правят по поръчка, но за да бъде наистина удобно решението е лесно, защото могат лесно да се купят допълнително – изборът на пазара е невероятно богат. А може и вече у дома да се намират такива – просто ще сменят мястото си.

Всъщност, тези съвети вероятно вече сте ги прилагали поне веднъж при обзавеждането на жилището си, но все пак, хвърлете едно око на нашата галерия, защото може да ви хрумнат нови полезни идеи!

 

Галерия:

Кликнете върху снимките, за да ги видите в голям формат>>>

 

 

 


Подобни публикации

Цветове в дневната Обзавеждане за дневната в зелено Идеи за нова кухня
Какъв цвят да изберем в дневната? Идеи за дневна в зелено Идеи  за промяна на кухнята

 

Обзавеждане

 

 

  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ
     
  Гугъл+ страницата на Жилища Facebook страницата на Жилища

 

Градински камини и барбекюта

Градински камини и барбекюта

Жив плет за красива ограда

 

 

 

 

 

 

 

 

Забележителна дървена конструкция, тип пергола, над верандата

Уникално архитектурно решение -
Реконструкция в задния двор


Градината  –  хол под звездите през лятото!Градински мебели - синтез на форма и романтика

 

 

Облицовъчен декоративен камък за градината.
Цени на различни видове камъни

Antislip - препарат против подхлъзване