ЖИЛИЩА

Обзавеждане За кухнята


Декоративен камък в кухнята

На фокус: Силата на камъка в интериора

Силното излъчване на камъка в интериорните решения е в състояние да създаде много специална атмосфера и това му качество все повече се използва като инструмент от интериорните дизайнери за постигане на уникално излъчване на пространството.

Вярно е, че доскоро може би този материал оставаше доста назад при избора на компоненти  при декорацията в интериорните композиции, защото интеграцията му към визията на всяко жилище не е особено лесна задача.

Но стремежът към завръщане към природните ценности промени това схващане, което доведе до все по-честото използване на камък като силен акцент в декоративните решения.

По редица причини – повече цветови разновидности, по-лесен начин на полагане, цена, включително и по-ниското тегло, в жилищния интериор предпочитанията  определено се отдават на изкуствения облицовъчен камък.

С такъв материал може да се създаде атрактивен интериорен фокус във всяко помещение, но особено шикозно изглежда камъкът в кухнята или трапезарията.

Достатъчно е само една стена или дори само част от нея, да бъде облицована с декоративен камък, за да се постигне изключително силен визуален ефект.

В случай, че кухнята е с по-голяма площ, ценителите на средновековната романтика, например, спокойно могат да се наслаждават и на каменни сводове или арки.

Облицоването с камък около къта с камината е много честа практика, но ако в жилището няма камина, тогава просто може да се избере стената в близост до печката, която да бъде оформена в духа на селски стил.

Макар че, камъкът успешно може да съжителства и с обзавеждането на най-съвременните кухни. Просто е необходимо да се избере най-подходящия по вид, цвят и текстура камък, за да бъде пълна хармонията между елементите.

Декоративният камък предлага много възможности за впечатляваща украса на кухнята, но трябва да се подходи особено внимателно при конкретния избор.

Вниманието е важно, защото силното излъчване на камъка налага използването му да става разумно и с известна сдържаност, за да бъде декорирането наистина атрактивно и да се избегне получаването на усещане за тъмна и прихлупена пещера вместо красив и впечатляващ дизайн.

При всички случаи, към облицованата с камък стена или кът, е необходимо да се предвиди специално осветление, за да се подчертае ефектно красотата на декора. 

 

Кликнете върху изображенията, за да ги видите в голям формат>>>

 

И ако не всеки от вас би се осмелил да се довери на собствените си инстинкти и вкус, то на помощ ще се отзоват специалистите. А необходимата  доза вдъхновение можете да  намерите и в нашата галерия с примери на кухненски дизайн, в които на фокус, естествено, е декоративният камък!


 

Вижте начин на лепене на камъни в интериор - видео:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

»»» Различни видове декоративни камъни може да разгледате в магазина от тук...

 

 

 


 

 

 


 

 

обзавеждане за кухнята

 

  

Покривни прозорци

Стъклени тухли

Етажерки. Рафтове

Етажерки. Рафтове

Сгъваемо легло - Como

Сгъваемо легло "Como"
80 X 190 см.

Биокамина - стояща

Биокамини

Колони. Капители. Пиластри

Колони. Капители. Пиластри

Дървени градински къщи - цени

Дървени градински къщи

Декоративни полиуретанови греди

Градински мебели

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво

Облицовъчен камък

Облицовъчен декоративен камък

 

 


 


 

 

 

 

 

  Гугъл+ страницата на Жилища Facebook страницата на Жилища

 

Ремонт на баня
Лепене на фаянс и теракот

 

СТРОИТЕЛСТВО НА КЪЩИНад 150 идейни проекти

 

 

 

Облицовъчен камък

Облицовъчен декоративен камък