ЖИЛИЩА

НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ НОВИНИ РЕМОНТИ - ОБЯВИ ПРОЕКТИ НА КЪЩИ / РАЗПРЕДЕЛЕНИЯ, ФАСАДИ/

статии - архитектура

Къща в Калифорния

Модерен оазис сред аромат на евкалипти

Местоположението на тази безспорно луксозна къща вдъхновява и нейната визия. Разположена е в Mandeville Canyon - покрайнините на Лос Анджелис, Калифорния. В рамките на имота от 3.5 дка е включена малка горичка от евкалипт и вековни борове.

Тази максимална близост до естествената природа е креативно използвана от  архитектите от студио Рокфелер Partners Architects, за да предложат на собствениците една уникална алтернатива на градския начин на живот.

Къща, която усъвършенства баланса между форма и функция

Основната идея на проекта е да се изгради един съвременен дом, който да бъде мястото, където децата в семейството да имат пълната свобода да играят навън, да опознават естествената природа наоколо, без никакви ограничения и рискове, каквито налага град като Лос Анджелис.

Съвременна и стилна резиденция

За тази цел архитектите проектират къща, която усъвършенства баланса между форма и функция, съотношението между обеми и естествена светлина, преплита в забележителна симбиоза модерното и естественото.

Резултатът е зашеметяващ  - съвременна и стилна резиденция, която представя изкючително високо архитектурно ниво, постигнато с подчертано внимание към всеки един детайл.

Фасадата на къщата е облицована със сива кедрова дървесина, чийто цвят и текстура обединява и визуално сградата със заобикалящата я горичка.

Дограмата и вратите са изпълнени от махагон, а част от фасадата е от сив полиран бетон, който подобно на сивия кедър, подчертава интегрирането на сградата във външното околно пространство. 

Огромният басейн, който визуално сякаш се слива с безкрайната синева на езерото, е “обзаведен”  с приятен кът за сядане и отдих край външна камина, разположен така, че да осигурява защита от хладния вечерен вятър.

Сградата е разделена на две крила – северно и южно, за да се отделят различните зони на обитаване. В едното крило се намират всички зони за социална комуникация и общуване – дневна, кухня, трапезария, TV салон, а в другото са разположени спалните на родителите, децата и за гости, както и спомагателните помещения.

Уютна, удобна, функционална, но и модерна среда на обитаване

Интериорният дизайн на всички помещения има за цел да създаде среда на обитаване, която да е уютна, удобна, функционална, но и модерна, и изискана.

В центъра на дневната зона е каменна камина - неразделна част от уюта на всеки дом, символ на топлина и обединяващ семейството елемент от една страна, а чрез облицованата с декоративен камък стена помещението сякаш навлиза хармонично във екстериорното пространство.

Камина в центъра на дневната - неразделна част от уюта на всеки дом

Непосредствено до кухнята е оформен малък кът за хранене – за закуска или бърза вечеря. Основната трапезария е близо до къта с мека мебел и рояла.

Високите до тавана прозорци на дневната зона осигуряват перфектен изглед към вътрешния двор с басейна и евкалиптовата горичка в периферията му, а плъзгаща се врата позволява директен излаз навън. Това решение има не само естетическа стойност, но и води до заличаване на границите вътре-вън, интериор и екстериор.

При обзавеждането преобладават естествени материи и текстури на мебелите, а природни материали като камък и дърво в декорацията на стените, решени в меки пастелни тонове, изграждат атмосфера на уют, но с висока степен на комфорт.

Красивият пейзаж наоколо всъщност е най-забележителния интериорен елемент – всички детайли на интериорната концепция са съобразени с околната естествена природна картина. Вътре или вън – усещането за простор и свобода е еднакво силно застъпено.

Около басейна, както и в самия двор са изградени различни кътове за отдих – за да се наслаждават собствениците и техните приятели на ласките на топлото слънце или да се скрият от него в сянката на вековните дървета.


Тази къща печели заслужени адмирации –  функционална, модерна, уютна, но най-вече умело изградена в забележителна симбиоза с непреходните стойности на естествената природа.

www.rockefeller-pa.com/


 

 

 

Къща над реката
Къща-бижу между небето и земята Къща, през която преминава река

 

статии - архитектура

 

 

  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 

 

КАМАРА НА АРХИТЕКТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

 

 

Ремонт на баня
Лепене на фаянс и теракот

 

 

 

 

 

 

 

Полезни връзки - биокамини

Биокамина - стояща
277,7 лв.

Биокамина - стояща
406,80 лв.

Облицовъчен декоративен камък

 

 © 1994 - 2020 jilishta Products. All rights reserved. Reklama