ЖИЛИЩА

Обзавеждане За кухнята Мебели Стъклото в интериора


Съчетание между функция и изкуство

Стъклени плотове в кухнята

Днес в кухнята среща си дават много различни материали – и не би могло да бъде иначе, защото новите технологии ни доближават до бъдещето с наистина гигантски скокове! Толкова бързо и толкова високо се целят производители и дизайнери, че всеки олимпийски шампион би могъл да им завиди за постиженията...

Стъклени плотове в кухнята

Гранит, мрамор, инокс, ламинат, теракота и  дърво - гамата от материали е много обширна днес, особено при избора за покритието на кухненски плотове.

Стъклени плотове в кухнята

На всички ни е ясно, че кухненски плотове трябва да са издръжливи, защото ежедневно са подложени на използване и натоварване. Материалът, от който са изработени, трябва също да може да се почиства лесно, да не се уврежда от различни остри предмети и да издържа на топлина.

Съществуват различни алтернативи, които да отговарят на тези изисквания – здравина и функционалност, но не на последно място трябва да подредим и ефектния външен вид. В кухнята се събира цялото семейство, почти ежедневно там се случва нещо интересно, дори и да не е само от кулинарен произход, и затова всичко в кухнята трябва да бъде приятно за окото, а и по възможност, модерно.

Една интересна възможност, съчетала в себе си функция и изкуство, са точно стъклените плотове.

дна интересна възможност, съчетала в себе си функция и изкуство, са точно стъклените плотове.

Стъклото като материал има редица предимства, които го правят особено подходящ вариант за влагане в кухненските мебели изобщо. Стъклото не е порест материал, не задържа бактерии, което го прави изключително хигиенично. Устойчиво е също на топлина, петна и надраскване.


Всички тези свойства правят стъклото безопасно за употреба и лесно за почистване, както и издръжлив материал, който успешно се използва при изработването на кухненски плотове.

С толкова много функционални предимства не е никак чудно, че стъклените плотове бързо се превръщат в предпочитан избор. Още повече, че такъв плот може да се персонализира по различни начини за получаване на декоративен ефект – чрез цветове, текстури, художествени елементи и т.н., за да наподобява истинско произведение на изкуството. Друг вариант е направо да се използва цветно стъкло в различни нюанси, подхождащи на цветовата концепция на кухнята – по този начин стъкленият плот може да се превърне във фокусна точка на интериорното решение на помещението.


Разбира се, не можем да скрием, че стъклените плотове имат и известни недостатъци – материалът е по-скъп в сравнение с гранита, например, както и не е невъзможно при сериозен удар да се пукне или дори счупи, което го прави не особено подходящ вариант за семейства с малки деца.
И все пак, дори и да не са всички кухненски плотове покрити със стъкло, само един акцент е достатъчен за грандиозен ефект с елемент на лукс в кухнята.

Ако ви е хрумвала идеята да преобразите вашата като я украсите със стъклен плот, вижте нашите предложения – възможно е да откриете реализирана някоя ваша мечта!

 

Галерия

Кликнете върху изображенията, за да ги видите в голям формат>>>

Снимков материал -  ThinkGlass.

 

  

 

Обзавеждане За кухнята Мебели Стъклото в интериора

 

  

 

 

 

 

Биокамина - стояща
406,8 лв.

Биокамина - дизайн

Биокамина - окачена на стена
602,00 лв.

Декоративни тухлички

Декоративни тухлички

 

 

 

  Гугъл+ страницата на Жилища Facebook страницата на Жилища

 

Ремонт на баня
Лепене на фаянс и теракот

 

 

СТРОИТЕЛСТВО НА КЪЩИНад 150 идейни проекти

 

 

 

 

 

© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Reklama